Medimagazin logo

SSK'lıya 'tüp bebek' için Bakan desteği

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'luların yararlandığı tüp bebek uygulamasından SSK'lı hastaların da yararlanması gerektiğini söyledi
SSK'lıya 'tüp bebek' için Bakan desteği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'luların yararlandığı tüp bebek uygulamasından SSK'lı hastaların da yararlanması gerektiğini söyledi

AKP milletvekili Fatma Şahin'in, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur' luların yararlandığı tüp bebek uygulaması kapsamına SSK'lıların da alınması için yaptığı öneriye, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da destek verdi. Şahin, hükümet genelgesinin SSK'lıları kapsamaması üzerine harekete geçmiş ve hem parti yönetimi hem de Çalışma Bakanlığı ile görüşmüştü. Şu anda Sağlık Komisyonu'nda bulunan tasarıya SSK'lıları da kapsayacak bir önergenin eklenmesi gündeme gelmişti.

'Kısırlık bir hastalıktır'
CHP'li Sami Tandoğdu'nun tüp bebek uygulamasından yararlanan çalışanlar arasındaki farklılığa ilişkin sorularına dün yazılı yanıt veren Sağlık Bakanı Akdağ, SSK'lıların uygulama dışı bırakılmasının, kısırlık sorununa bakıştan kaynaklandığını açıkladı. Sorunun hastalık, uygulamanın da tedavi yöntemi olarak görülmesiyle farklılığın aşılabileceğini belirten Akdağ, Çalışma Bakanı'na yol gösterdi.

Akdağ'ın, yol gösterici yanıtı şöyle: "Günümüzde kısırlık, bir hastalık olarak kabul edilmekte ve kısırlık tedavisinde uygulanan diğer tıbbi ve cerrahi yöntemlerin yanı sıra, tüp bebek ve mikro enjeksiyon yöntemleri de kısırlık tedavisinde alternatif tedavi yöntemleri olarak kabul edilmekte ve uygulanmakta. Ayrıca Üremeye Yardımcı Tedavi Yöntemleri Bilim Kurulu'nun bu yönde almış olduğu bilimsel kurul kararları da mevcut.

'Anayasal hak'
Diğer taraftan, bedensel, ruhsal ve sosyal bakımından tam bir iyilik hali olarak tanımlanan ve Anayasa'yla da teminata alınan sağlıklı yaşama hakkı ilkesi de gözetilerek; doğal yollardan çocuk sahibi olamayan ailelerin psikolojik ve sosyal olumsuzlukların ortadan kaldırılması ve aile bütünlüğünün korunmasına katkı sağlanması amacıyla tüp bebek tedavisine ait giderlerin devlet bütçesinden karşılanabilmesi için düzenlemeler yapılmıştır. Bunlar, Maliye Bakanlığı'nca yayımlanan tedavi yardımına ilişkin 2005 Bütçe Uygulama Talimatı kapsamında uygulamaya konulmuştur."

Radikal
ssk'lıya
'tüp
bebek'
için
bakan
desteği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir