Medimagazin logo

Resmi Yazışmalar 7 Doktor Adayını Mağdur Etti

Kamu kurumları arasındaki resmi yazışma sistematiği 7 doktor adayını mağdur etti. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 7 doktor adayı, diplomaların/geçici mezuniyet belgelerinin Sağlık Bakanlığına geç gönderilmesinden dolayı 20/10/2005 tarihinde açıklanan kur'a işlemine katılamamıştır. Ancak, bu 7 doktor adayı ile aynı tarihte mezun olan 26 doktor adayı ve yine bu doktor adaylarından 3 gün sonra mezun olan 6 doktor adayı belirtiken kur'a işlemine katılabilmiştir
Resmi Yazışmalar 7 Doktor Adayını Mağdur Etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kamu kurumları arasındaki resmi yazışma sistematiği 7 doktor adayını mağdur etti. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 7 doktor adayı, diplomaların/geçici mezuniyet belgelerinin Sağlık Bakanlığına geç gönderilmesinden dolayı 20/10/2005 tarihinde açıklanan kur'a işlemine katılamamıştır. Ancak, bu 7 doktor adayı ile aynı tarihte mezun olan 26 doktor adayı ve yine bu doktor adaylarından 3 gün sonra mezun olan 6 doktor adayı belirtiken kur'a işlemine katılabilmiştir.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 30.09.2005 tarihli devlet hizmeti yükümlüsü mezunları:

1-Şahin yazıcı
2-M.ahmet karakaya
3-Yasin bilgin
4-Menekşe güler
5-Pervin ertargın
6-Ömer topdağı
7-Timur yusufoğlu

20.10.2005 tarihinde www.saglik.gov.tr adresinde duyurulan devlet hizmeti yükümlüsü ikinci ataması pratisyen hekim isim listesinde adlarımız açıklanmamıştır. Bizlerle aynı tarihte mezun olan değişik tıp fakültelerinden mezun 26 doktorun ve bizlerden üç gün sonra yani 03.10.2005 tarihinde mezun olan 6 doktorun adları bu listede ilan edilmiştir.

Sağlık bakanlığı ve Rektörlük öğrenci işleri arasındaki belgelerin gönderimindeki farklılıklardan dolayı bizim bu kuraya katılamayışımızın sebebini anlayamadık.

Bizlere teslim edilmeyen ve mecburi hizmetimizi tamamladıktan sonra verilecek olan diplomaların/geçici mezuniyet belgelerinin bazı tıp fakültesi öğrenci işleri tarafından sağlık bakanlığına erken yollanıp, bazıları tarafından da kanuni sürenin son gününe kadar bekletilip sonra yollanmasından doğan ve bizleri mağdur eden bu durumun sorumlusu kendilerine sorduğumuzda ne öğrenci işleri ne de sağlık bakanlığı.

Bu durumun sorumlusu belgelerin kendilerine verilmediği ve mecburi hizmetle sorumlu tutulan ve sonra da belgelerin ellerine geç geldiğinden dolayı sanki bizler geciktirmişiz gibi mağdur edilen arkadaşlarım mı?

Son derece gevşek bir şekilde hazırlanan kanundan ve ilgili yerlere gönderilen yönetmeliklerin yoruma açık olup her türlü yanlış anlaşılmaya mahal vermesinden dolayı, bu kanunu ne koyan ne de uygulayan olan bizlerin, sırf devletin resmi kurumları arasında olan yazışmaların postada geçirdiği sürenin hesaba katılmamasından dolayı, mağdur duruma düşürülmesinin suçlusu kimdir sizlere soruyorum...

Hem mecburi hizmet yapacaksınız diye sorumlu tutulacaksınız, hem başka hiçbir sağlık merkezinde çalışmanıza izin verilmeyecek, hem de atamanız yapılmayacak. Bu nasıl bir ikilemdir.

Bizim mezuniyetimiz resmi olarak Sağlık Bakanlığının ilgili makamlarına bildirilmesine rağmen mecburi hizmetimi tamamlayana kadar ne onların ne de benim işime yaramayacak olan adına diploma denilen bir belgenin ellerine kura tarihinden önce geçmediğini söyleyen ve sanki bu bizlerin suçuymuş gibi mağdur edilen ben ve birkaç arkadaşımın hakkını kim savunacak.



Yeni mezun olan bir doktorun atamasını yapmayıp 3 ay beklettikten sonra yani 05.01.2006 tarihinde yapmanın ne anlamı var, hem de bunun sorumlusunun bizler olmadığı halde.

Adı neolursa olsun (mecburi veya başka birşey) görev yapmak isteyen biz doktorların, Türkiye Cumhuriyetinin aynı şartlardaki tıp fakültelerinden aynı tarihte mezun olmamıza rağmen, atamalarda resmi kurumlar arasındaki yazışmaların farklı olmasından dolayı, bizlerle aynı statüdeki diğer doktor arkadaşlarımızın adlarının açıklanıp bizlerin yetim evlat gibi dışarda kalmasına sebep olan ve mağdur eden kanunun düzeltilmesini ve 20.10.2005 tarihinde isimleri açıklanan pratisyen hekimlerin listesine bizlerin de adlarının konulmasını istiyoruz.


30.09.2005 tarihli mezun olan ve 20.10.2005 tarihli devlet hizmeti yükümlülğü ikinci ataması kurasında ismi açıklanan tıp fakültesi mezunları:

1-eda tanrıkulu(ankara ü. Tıp fakültesi)
2-kürşat korkmaz çetin(gazi ü. Tıp fakültesi)
3-türkan dönmez(gazi ü. Tıp fakültesi)
4-i. Fatih danışmaz(selçuk ü. Meram tıp fakültesi)
5-ramazan sarı(selçuk ü. Meram tıp fakültesi)
6-ömer babaoğlu(selçuk ü.meram tıp fakültesi)
7-gülçin büyükbezirci(selçuk ü. Meram tıp fakültesi)
8-özer özdoğan(selçuk ü. Meram tıp fakültesi)
9-adem özdemir(selçuk ü. Meram tıp fakültesi)
10-memduh caymaz(ankara ü. Tıp fakültesi)
11-serdar küni(dicle ü. Tıp fakültesi)
12-muzaffer özkan(dicle ü. Tıp fakültesi)
13-rufat güven(dicle ü. Tıp fakültesi)
14-özgür dizili(dicle ü. Tıp fakültesi)
15-kenan avcı(dicle ü. Tıp fakültesi)
16-n.ebru kahtalıoğlu(erciyes ü. Tıp fakültesi)
17-özgür hareket(erciyes ü. Tıp fakültesi)
18-adem çöbden(erciyes ü. Tıp fakültesi)
19-halil daşdemir(erciyes ü.tıp fakültesi)
20-ali saz(erciyes ü.tıp fakültesi)
21-mehmet uçarkuş(erciyes ü.tıp fakültesi)
22-fatih fırat(erciyes ü.tıp fakültesi)
23-ismet akgün(erciyes ü.tıp fakültesi)
24-m. Soner yılmaz(erciyes ü.tıp fakültesi)
25-m. Zafer aydın(erciyes ü.tıp fakültesi)
26-hediye uğur(erciyes ü.tıp fakültesi)

03.10.2005 tarihli mezun olan ve 20.10.2005 tarihli devlet hizmeti yükümlülğü ikinci ataması kurasında ismi açıklanan tıp fakültesi mezunları:

1-muhammet özkul(uludağ ü. Tıp fakültesi)
2-yasemin yıldırım(uludağ ü. Tıp fakültesi)
3-ferit arğun(uludağ ü. Tıp fakültesi)
4-esra büyük(uludağ ü. Tıp fakültesi)
5-yeliz aydoğmuş(uludağ ü. Tıp fakültesi)
6-pınar kılıçarslan(uludağ ü. Tıp fakültesi)

Memurlar.net
resmi
yazışmalar
7
doktor
adayını
mağdur
etti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir