Medimagazin logo

SSK ’lının tüp bebek tedavisi karşılanacak

Emekli Sandığı'nın ardından Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Yönetim Kurulu da tüp bebek uygulaması ve tedavisine ilişkin giderlerin karşılanmasına karar verdi
SSK ’lının tüp bebek tedavisi karşılanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Emekli Sandığı'nın ardından Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Yönetim Kurulu da tüp bebek uygulaması ve tedavisine ilişkin giderlerin karşılanmasına karar verdi.

SSK Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurul önceki gün yaptığı toplantıda, tüp bebek uygulamalarını sağlık yardımları kapsamına aldı. 2006 yılı sözleşme metinleri ve ücret tarifelerinde değişiklik yapılıncaya kadar Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde gerçekleştirilen tüp bebek uygulamalarının, bakanlığın 11 Nisan 2005 tarihli genelgesi ve 2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı hükümleri çerçevesinde ödenmesine karar verildi. Kurul, tüp bebek uygulaması takibinin Sağlık Bakanlığı’nca tek merkezden yürütülmesini de kararlaştırdı.

Buna göre tüp bebek uygulaması öncesinde ‘cetrotide’, ‘ovitrelle’, ‘luveris’ gibi ilaçlar kullanılacaksa miktarı belirtilecek. İlaçlar reçeteye kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tabiplerince yazılacak ve hasta takipleri bakanlıkça yapılacak.

Zaman
ssk
&#8217
lının
tüp
bebek
tedavisi
karşılanacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir