Medimagazin logo

Zonguldak: Katiller yakalanmalı

Zonguldak Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hasan Semih Bilgin, Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, katillerin yakalanmasını istedi
Zonguldak: Katiller yakalanmalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Zonguldak Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hasan Semih Bilgin, Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, katillerin yakalanmasını istedi.


Zonguldak Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, poliklink önüne yürüyerek basın açıklaması yaptı. Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hasan Semih Bilgin, "İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı, hunharca bir saldırı nedeniyle hayatını kaybetti ve nedeni henüz belli değil. Ama hepimizin bildiği şu gerçekleri bir kez daha sizlerle paylaşmak isteriz. Şiddetin insanlık alemi için en büyük tehdit olduğu bir dönem yaşıyoruz. Varoluş sebebi, sağlığın korunup geliştirilmesi olan bir meslek grubu olarak şiddetin ortadan kaldırılması için çaba sarfediyoruz. Mesleki faaliyet alanımız şiddetten mutlak arındırılmış bir alandır. Bu yüzdendir ki binlerce yıllık insanlık tarihinde hekimler ve sağlıkçılar her türlü şiddet ortamında dahi dokunulmazdır. Eğer şiddet bu dokunulmaz alana da sirayet etmişse, toplum olmanın, birlikte yaşamanın en temel değerleri büyük bir tehlike altındadır. Hiç bir gerekçe şiddeti, hele hele sağlık ortamındaki şiddeti mazur kılamaz. Bu nedenle katillerin bir an önce yakalanıp adalet önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Ancak dahası, meslek ortamımızı da içine alan bu şiddet girdabına karşı insani değerlerimizi yitirmeyeceğimizi ve yitirttirmeyeceğimizi bütün meslektaşlarımızla, sağlık çalışanlarıyla, hastalarımızla, bütün toplumla paylaşmak istiyoruz" dedi.


Okunan basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
zonguldak:
katiller
yakalanmalı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir