Medimagazin logo

Tıp dünyasında bir ilk: Yüz nakli

Fransa’da, bir köpeğin saldırısında burnu, dudakları ve yanakları büyük zarar gören 36 yaşındaki bir kadına bölgesel yüz nakli yapıldı. Fransız doktorlar, bir kadavranın yüzünden aldıkları damarları, deri ve yağ tabakasını hastanın yüzününün alt bölümüne nakletti
Tıp dünyasında bir ilk: Yüz nakli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Fransa’da, bir köpeğin saldırısında burnu, dudakları ve yanakları büyük zarar gören 36 yaşındaki bir kadına bölgesel yüz nakli yapıldı. Fransız doktorlar, bir kadavranın yüzünden aldıkları damarları, deri ve yağ tabakasını hastanın yüzününün alt bölümüne nakletti.

Doktorlar kadının organlarını bağışlayan kişiye benzemeyeceğini ancak bundan böyle eskisi gibi görünmeyeceğini de söyledi. Bugüne kadar uzmanlar başka birinin yüzünün bağışıklık sistemince reddedileceği, böyle bir operasyonunu hasta üzerindeki psikolojik etkilerinin çok fazla olacağı ve teknik bazı sorunlar yaşanacağı endişesiyle yüz nakli gerçekleştirmemişti.

Yüz nakli ameliyatlarında ilerleme sağlanması durumunda yüzündeki yanıklar nedeniyle zor durumda olan binlerce kişiye yardımcı olunabileceği belirtiliyor.

NTV-MSNBC
tıp
dünyasında
bir
ilk:
yüz
nakli
Yorum (1)
Serhat Atalar
Tıpta Uzmanlık Sınavı ile yazılabilen Tıbbi Biyokimya , Tıbbi Mikrobiyoloji ve temel branş kabul edilebilecek - klinik bilim olarak geçse de - Tıbbi Genetik puanı yüksek bölümlerdir. Hatta Tıbbi Patoloji ortalama puana sahip sayılsa dahi kazanılması kolay değildir çünkü bir çok klinik bölümden yüksektir.Son beş sınavın istatistiki verilerine bakılabilir. Diğer temel bölümler ise (Farmakoloji, Fizyoloji , Histoloji/Embriyoloji vs. ) zaten TUS ile asistan alımı yapmıyor. Sonuç olarak klinik bölümlerin (Cerrahi branşlar ve dahiliye , pediatri vesaire. ) puanı düşmekte temel bölümlerin yükselmektedir. Yazınının oturduğu ana fikirlerden biri bu bilgi ile çelişiyor eklemek istedim.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir