Medimagazin logo

Şizofreni hastaneye alınmadı, cinayet işleyinca Bakanlık tazminata mahkum oldu

Kaldırıldığı hastanede yer olmadığı gerekçesiyle dışarı salınan şizofreni hastası bir genci öldürünce, Sağlık Bakanlığı ölenin ailesine 24 milyar ödemeye mahkum oldu
Şizofreni hastaneye alınmadı, cinayet işleyinca Bakanlık tazminata mahkum oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kaldırıldığı hastanede yer olmadığı gerekçesiyle dışarı salınan şizofreni hastası bir genci öldürünce, Sağlık Bakanlığı ölenin ailesine 24 milyar ödemeye mahkum oldu.

Malatya'da, son yılların en ilginç tazminat davası olayı yaşandı. Şizofreni hastası bir gencin işlediği cinayetin faturası, Sağlık Bakanlığı'na çıkartıldı. Malatya'da 15 Nisan 2002'de Halep Caddesi PTT Sokak'ta meydana gelen olayda, akli dengesi bozuk olan Mehmet Hanifi Ö. (33), eline geçirdiği ekmek bıçağıyla caddeden geçen Uğur Kürüm (24) ile Ömer Faruk Gün'e (19) saldırmıştı. Saldırıdan sonra Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uğur Kürüm, hayatını kaybetti.

DAVA 3 YIL SÜRDÜ
Kürüm'ün acılı ailesi, evlatlarının yok yere öldürülmesinin ardından Malatya İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Aile, katil zanlısı Mehmet Hanifi Ö.'nün, 'kronik psikoz' tanısıyla cinayetten 9 gün önce yatırıldığı Elazığ Ruh Sağlığı ve Sağlığı Hastanesi'nden salıverilerek hizmet kusuru işlendiğini iddia etti ve Sağlık Bakanlığı aleyhine 145 Bin YTL'lik maddimanevi tazminat davası açtı. Açılan dava, tam 3 yıl devam etti ve Türk mahkemeleri ilginç bir karara daha imza attı.

TEMYİZE GİDİYORLAR
Malatya İdare Mahkemesi, teknik yetersizliğin savunma sayılamayacağını belirterek, zanlı Ö.'yü tedavi etmeden serbest bırakan hastaneyi suçlu buldu. Bu nedenle mahkeme, Sağlık Bakanlığı'nı hizmette kusuru olduğu gerekçesiyle, Kürüm ailesine maddi-manevi toplam 24 Bin YTL tutarında tazminat ödemeye mahkum etti. Ölen gencin babası Şevket Kürüm, "Oğlumu bana geri versinler, ben Sağlık Bakanlığı'na değil 24, 124 milyar vereyim" dedi. Kürüm ailesinin avukatı Zeki Taşkıran ise tazminatın çok az olduğunu ileri sürerek, Danıştay'a temyiz isteminde bulundu. Öte yandan, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi doktorları yargılanıyor.

Takvim
şizofreni
hastaneye
alınmadı
cinayet
işleyinca
bakanlık
tazminata
mahkum
oldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir