Medimagazin logo

Önce kan verdi, sonra ameliyat etti

Sivas'ın Suşehri Devlet Hastanesi'nde prostat ameliyat olabilmek için aradığı kanı bulamadığı için ameliyatı ertelenen hastanın yardımına ameliyatı da gerçekleştiren Dr. Sema Öztürk koştu
Önce kan verdi, sonra ameliyat etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sivas'ın Suşehri Devlet Hastanesi'nde prostat ameliyat olabilmek için aradığı kanı bulamadığı için ameliyatı ertelenen hastanın yardımına ameliyatı da gerçekleştiren Dr. Sema Öztürk koştu.


Edinilen bilgiye göre, 83 yaşındaki prostat hastası Hasan Dilli, rahatsızlanarak Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınması gereken Dilli'nin yakınları, ameliyat için gerekli olan 0 Rh (-) negatif kan bulamadı. İki gün süre ile aranan kan bulunamayınca, ameliyatın gecikmesi gündeme geldi.


Bunu öğrenen Dilli'nin doktoru Sema Öztürk, ameliyat olacak hastasına önce bir ünite kan verdi. Ardından ameliyata girerek, hastası Dilli'nin tedavisini yaptı.


Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Hasan Dilli'nin oğlu Yakup Dilli, Suşehri Devlet Hastanesi'nin özverili çalışmalarını bir kez daha gördüklerini belirterek, "Hasta babamın iki gün önce ameliyat edilmesi gerekiyordu. Ancak iki gün süre tüm aramamıza rağmen gerekli olan kanı bulamadık. İmdadımıza ameliyatı gerçekleştiren doktor hanım koştu. Babam onun verdiği kan ile ameliyatını oldu ve eski sağlığına kavuştu. Doktorun yaptığı bu olay bizlerin unutamayacağı ve tüm doktorlara örnek olarak bir davranıştır" dedi.


Doktor Sema Öztürk ise kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunun altını çizerek, "Bu bizim vatandaşlık görevimizdir. Biz doktorlar olarak hastalarımız için her şeyi yapmaya hazırız. Bugün onların başından geçenler yarın bizim başımızdan da geçebilir. Hastanemiz personeli olarak her şeye hazırız. Hastamıza geçmiş olsun" diye konuştu.
İHA
önce
kan
verdi
sonra
ameliyat
etti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir