Medimagazin logo

Hakkari'de sağlık sorununu özel poliklinikler giderecek

Hakkari'de 3 ayrı özel polikliniğin açılmasıyla birlikte Devlet Hastanesi'nin yükü hafiflerken, hastaların yakın zaman içinde çevre illere sevk edilmeyeceği belirtildi
Hakkari'de sağlık sorununu özel poliklinikler giderecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hakkari'de 3 ayrı özel polikliniğin açılmasıyla birlikte Devlet Hastanesi'nin yükü hafiflerken, hastaların yakın zaman içinde çevre illere sevk edilmeyeceği belirtildi.


Çevre yolundaki Deniz Apartmanı'nda hizmet veren Güneş Tıp Merkezi, sağlık alanında devrim yapmaya hazırlanıyor. Apartmanın 5 dairesinde kurulan tıp merkezinde çalışacak 20'e yakın hemşireyi, otomasyon kursuna tabi tutan işyeri sahipleri tam donanımlı hastaneyi en kısa zamanda hizmete sokacaklarını belirtti.

GÜN-MED Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti. adı altında faaliyet gösterecek Güneş Tıp Merkezi Şirket Müdürü Dr. Hamdullah Kara, yöre halkının sağlık alanında yıllardır çektiği sıkıntıların bitmesine çok az bir zaman kaldığını söyledi.

Hizmete girecek tıp merkezinin acil ünitesinin günün 24 saatinde açık olacağını söyleyen Kara şunları kaydetti:
"Acil ünitesi 24 saat açık olacak ve ambulans hizmeti de vereceğiz. Çocuk, dahiliye, genel cerrah ve kadın doğum olmak üzere her dalda poliklinik hizmeti verilecektir. Biyokimya uzmanı denetiminde biyokimya laboratuarı, radyoloji laboratuarı, röntgen, tomografi, mikrobiyoloji, 4 boyutlu ultrasyongrafi gibi tıbbi malzemelerimiz hazırda bulunmaktadır. 15 yataklı olan merkezimizde ameliyathane kısmı da mevcuttur. Bu merkezimizde yaklaşık 50 kişiye ise iş imkanı sağlanacaktır. Yörenin en büyük tıp merkezi haline gelecek hastane sayesinde vatandaşlarımız, artık il dışı yolculuklardan kurtulmuş olacaklar."


Tıp merkezinde çalışan Nuran Yıldız ile Özden Deniz isimli hemşireler ise, yaklaşık 3 yıldır işsiz olduklarını, açılan yeni hastane sayesinde buldukları işe başlayacakları günü sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi. Hakkarili vatandaşlardan Bedri Çallı, hastane ve doktor yetersizliği yüzünden yöre halkının yıllardır çevre illere; hatta İran'a gitmek zorunda kaldığını belirtti.

Çallı, "İran'a tedavi olmaya gidenlerin sayısında oldukça artışlar vardı. Van'a sevkler ise aynı durumdaydı. Hep doktor istedik. Gönderilen doktorlar da istifa edip ilimize gelmedi. İki ülkeye komşu olan yöre halkı çok çileler çekti, şimdi ise sağlık alanında devrim yapmaya hazırlanıyor. İnşallah açılacak özel tıp merkezlerine doktorlar gelir de insanlarımız yollarda ölmez. Tek temelimiz hastaların yollarda ölmemesidir. Yeni hastane açanlara başarılar dilleriz" şeklinde konuştu.


Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu ise, 2 yıl içinde ilde 3 ayrı özel polikliniğin hizmete girmesiyle birlikte hastane yükü hafiflendiği gibi il dışı sevklerde büyük azalmaların yaşandığını söyledi. Ethemoğlu, "Girişimciler sayesinde donanımlı hastane yakında hizmete giriyor. Hastanenin içinde her türlü teknoloji imkanlar bulunmaktadır. Bu gibi hizmetleri kim yaparsa yapsın yardımcı olmaya hazırız. Sağlık alanında çok sıkıntılar çektik. Artık girişimciler sayesinde inşallah sağlık alanında devrimler yapacağız. Bir zamanlar tedavi için gittiğimiz iller ise bu defa tersi olacak, onlar tedavi olmak için ilimize geleceklerdir" dedi.

İHA
hakkari'de
sağlık
sorununu
özel
poliklinikler
giderecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir