Medimagazin logo

Acil olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanelerine ihtiyacımız var

Sağlık eski Bakanı Dr. Güven Karahan, Türkiye'nin acil olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanelerine ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde inşaatı devam eden Bölge Devlet Hastanesi'nin bu maksatla kullanılması gerektiğini söyledi
Acil olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanelerine ihtiyacımız var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık eski Bakanı Dr. Güven Karahan, Türkiye'nin acil olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanelerine ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde inşaatı devam eden Bölge Devlet Hastanesi'nin bu maksatla kullanılması gerektiğini söyledi.


56. Hükümet döneminde 1999 yılında Demokratik Sol Parti'den iki dönem milletvekilliği ve Sağlık Bakanlığı yapan Dr. Güven Karahan, Türkiye'deki fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanelerinde 6 aydan önceye randevu verilmediğine dikkat çekerek, acil olarak bu hastanelere ihtiyaç olduğunu ifade etti.


Çağdaş sağlık sistemlerinde özel dal hastanelerinin büyük önemi olduğunu vurgulayan Karahan, "Bandırma'da halen iki tane devlet hastanesi bulunurken ve bunlardan şehir içindekinin kapasite oranı yüzde 70'i geçmemişken, üçüncü devlet hastanesinin yapılması gereksiz. Bunun yerine Türkiye'nin ihtiyacı olan fizik tedavi, onkoloji, göz ya da böbrek hastalıkları gibi özel dal hastanesi olarak hizmet verebilir. Böylece dar bir çevreye değil tüm Türkiye'ye hizmet vermiş olur. Bu da gerilemiş olan bölge ekonomisi açısından da canlandırıcı bir gelişme olur" dedi.


Yeni devlet hastanesinin hizmete girmesi halinde şehir merkezinde bulunan devlet hastanesinin kapatılma ihtimalini de eleştiren Karahan, "Şehir merkezindeki hastanelerin hastanın acil müdahalelerinde zaman açısından hayati önemi vardır. Bakın İstanbul'daki Şişli Etfal, Taksim İlkyardım kapatıldı mı? Bunlar şehrin ana merkezinde çok önemli bir sağlık görevi üstlenen hastanelerdir" diye konuştu.


Karahan, devlet hastanelerinde görev yapan doktorların özel muayenehane açmasını etik açıdan yanlış bulduğunu dile getirerek, "Sağlık Bakanlığı'nda görevli doktorların özel muayene açmasına izin verilmesi Cumhuriyet'in ilk yıllarına dayanmaktadır. Birinci Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı gibi büyük savaşlar yaşamış, yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir Türkiye'de, zaten az sayıdaki doktorlardan yararlanabilmek için onlara böyle bir hak tanınmış. Ancak şimdi şartlar çok değişti. Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapan doktorların özel muayenehane açmaları kesinlikle yanlıştır ve yasaklanmalıdır. Hastanelerde çalışan doktorların maaşları arttırılarak hastanelerde çalışmaları sağlanabilir. İsteyen doktor da serbest çalışarak muayene açabilir" şeklinde konuştu.

İHA
acil
olarak
fizik
tedavi
ve
rehabilitasyon
hastanelerine
ihtiyacımız
var
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir