Medimagazin logo

Tabipler Meclis yolunda

Doktorlar dün "14 Mart Tıp Haftası'' nedeniyle başta Ankara ve İstanbul olmak üzere tüm yurtta törenler düzenleyerek Sağlık Bakanlığı'nın son uygulamalarına tepki gösterdi. Meme kanseri olan başkanları Dr. Füsun Sayek yerine seçim yapabilmek için parlamentodan yasa çıkmasını bekleyen Türk Tabipler Birliği ise yasa çıkmadığı için Meclis'e gidip eylem yapmaya hazırlanıyor
Tabipler Meclis yolunda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Doktorlar dün "14 Mart Tıp Haftası'' nedeniyle başta Ankara ve İstanbul olmak üzere tüm yurtta törenler düzenleyerek Sağlık Bakanlığı'nın son uygulamalarına tepki gösterdi. Meme kanseri olan başkanları Dr. Füsun Sayek yerine seçim yapabilmek için parlamentodan yasa çıkmasını bekleyen Türk Tabipler Birliği ise yasa çıkmadığı için Meclis'e gidip eylem yapmaya hazırlanıyor.

103 bin hekimin kayıtlı bulunduğu Türk Tabipler Birliği'nin iki yılda bir seçim yapmasını sağlayacak olan yasa 2002'de Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla iptal edildi. İptal edilen madde yerine Anayasa Mahkemesi, altı ay içinde yeni bir yasa çıkartılarak yürürlüğe konulması kararını verdi. Ancak yeni yasa hazırlanamadığı için 2004'te yapılması gereken seçimler yapılamadı.

İstanbul Tabip Odası tarafından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryumu'nda da "14 Mart Tıp Bayramı'' nedeniyle bir töreni düzenlendi. Törene az sayıda hekim katılırken, bir konuşma yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, "İlaç şirketlerinin üye aidatlarını ödemesi etik değil. Hükümet önce İstanbul Tabip Odası'nı sonra da Türk Tabipler Birliği'ni ele geçirmek istiyor" diye konuştu.

PROTESTO ETTİLER
Anayasa Mahkemesi'nin, TTB'nin mecburi hizmetle ilgili başvurusunu reddettiğini de hatırlatan Gürsoy "Deniyor ki; 'Asker, hakim, öğretmen gidiyor. Neden doktor gitmesin?' Gitsin, ama hakim, öğretmen gitmediği zaman istifa edip özel çalışıyor. Hekim gitmediği zaman diplomasına ambargo konuyor. Anayasa Mahkemesi'nin kararı bağlayıcıdır'' dedi. Bu arada dün yaklaşık 50 doktor İstiklal Caddesi'nde düzenledikleri yürüyüşle 14 Mart Tıp Bayramı'nı protesto etti.

Sabah
tabipler
meclis
yolunda
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir