Medimagazin logo

TTB, Bakandan acil görüşme talep etti

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Türkiye’de hekim istihdamı, dağılım ve mecburi hizmet konusundaki önerilerini iletmek üzere, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan “acil” görüşme talep etti
TTB, Bakandan acil görüşme talep etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Türkiye’de hekim istihdamı, dağılım ve mecburi hizmet konusundaki önerilerini iletmek üzere, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan “acil” görüşme talep etti.

Akdağ'a açık mektup



Sayın Bakan,

Türk Tabipleri Birliği olarak Türkiye’de hekim istihdamı, dağılımı ve mecburi hizmete ilişkin önerilerimizi yıllardır dile getirmekteyiz.

Mecburi Hizmet Yasası’nı gündeme getirdiğiniz Mayıs 2005 tarihinden bu yana yazılı ve sözlü olarak ısrarla görüşme isteğinde bulunmamıza karşın bu taleplerimize bugüne kadar hiç yanıt alamadık.

Türk Tabipleri Birliği, uygulanan sağlık politikaları ve bununla bağlantılı olarak hekim dağılımı ve istihdamı konusunda yaptığı çalışmaların sonuçlarını ve görüşlerini gerek kamuoyu ile gerekse Sağlık Bakanlığı ile paylaşmıştır.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde3 Mart 2006’da gerçekleştirdiğimiz Hekim İstihdamı/ Mecburi Hizmet Panel/Forum’unda konu etraflıca tartışılmış, Türk Tabipleri Birliği’nin görüşleri ortaya konmuştur.

Bunca talebimizin tarafınızdan yanıtlanmamasına karşın, son günlerde basında yer alan sözleriniz konunun bir masa etrafında karşılıklı görüşme ihtiyacını bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bu konudaki ACİL görüşme talebimizi bir kez daha iletiyoruz.

Saygılarımızla,
Dr.Metin Bakkalcı
TTB Merkez Konseyi
II. Başkanı
ttb
bakandan
acil
görüşme
talep
etti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir