Medimagazin logo

Recep Akdağ'ın Tıp Bayramı mesajı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Türkiye'nin aydınları olarak, insanımızın sağlıklı yaşaması ve varlığını sürdürmesi için çareler düşünmek hepimizin sorumluluğudur'' dedi
Recep Akdağ'ın Tıp Bayramı mesajı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Türkiye'nin aydınları olarak, insanımızın sağlıklı yaşaması ve varlığını sürdürmesi için çareler düşünmek hepimizin sorumluluğudur'' dedi.

Akdağ, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren eğitim ve sağlık alanında sarfedilen gayretlerle gelişme ve kalkınma yolunda büyük mesafeler katedilmiş olmakla birlikte, ulaşılan seviyenin yeterli görülemeyeceğini belirtti.

Hükümet olarak ekonomik kalkınma kadar eğitim ve sağlığı da gelişme ve ilerlemenin asıl unsurları olarak gördüklerini ifade eden Akdağ, görevi üstlendikleri tarihten bu yana halka çağdaş hizmet sunabilmek amacıyla gecelerini gündüzlerine kattıklarını kaydetti.

''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' ile etkili, verimli, ulaşılabilir ve kaliteli bir sağlık hizmetinin unsurlarını birer birer hayata geçirdiklerini vurgulayan Akdağ, mesajında şunları kaydetti:

''Şunu biliyoruz ki başarılı sağlık hizmeti sunumu için asıl unsur sağlık hizmeti sunan insanlarımızdır. Cumhuriyetimizin ilk yıllarından bugüne verem, sıtma, trahom gibi bulaşıcı hastalıkların kontrol altına alınması, anne ve bebek ölümleri gibi temel sağlık göstergelerinin iyileştirilmesi, başta hekimlerimiz olmak üzere her seviye ve kademede sağlık personelimizin fedakar gayretleriyle mümkün olmuştur.

Sağlık çalışanları, insanların en zor günlerinde sabır ve tahammüllerinin en aza indiği zamanlarda onlara hizmet sunan bir mesleğin mensupları olarak her türlü takdiri hak ediyorlar. Hizmetin özelliği gereği zaman zaman haksız suçlamalara maruz kalsak da sağlık hizmetinin fedakarlık, diğerkamlık ve insanlık gerektiren kutsal bir görev olduğunu herkes teslim ediyor.''

'Bununla yetinin' demedik

Sağlık çalışanlarına daha önceki yönetimler gibi ''bütçe imkanları sıkıntılı, siz kutsal bir görev ifade ediyorsunuz, bununla yetinin'' demediklerini vurgulayan Sağlık Bakanı Akdağ, döner sermaye olanaklarından ilave ödemeler yaptıklarını belirtti.

Geçen sene sağlık personeline ödenen maaş 2 milyar 340 milyon YTL iken döner sermaye kaynaklarından 1 milyar 818 milyon YTL ek ödeme yaptıklarına dikkati çeken Akdağ, ''Annelerinin ak sütü gibi helal olsun. Senelerce hekimlerimizin özlük haklarının edebiyatı ile geçinenler, bu gerçeği gözden kaçırmaya çalışıyorlar. Ama güneşi balçıkla sıvama gayretleri beyhude bir telaştır'' dedi.


Türkiye'nin nüfusa düşen hekim sayısı itibariyle Avrupa'da sonuncu sırada yer aldığını kaydeden Akdağ, şöyle devam etti:

''Sağlık hizmetinin lideri olan, başı olan hekimler olmadan sağlık göstergelerimiz nasıl düzelecek? İnsani kalkınmışlık endeksimiz nasıl yükselecek?

Uzun vadede yapılması gereken, tıp fakültelerimizin eğitim kalitesini düşürmeden sayılarını ve kontenjanlarını yükselterek hekim sayımızı artırmaktır. 'Bu gerçekleşinceye kadar sağlık hizmeti beklesin' diyebilir miyiz? Devletin vatandaşına sağlıklı yaşama hakkını sağlaması anayasal bir görev olduğuna göre bütün tedbirleri düşünmek zorundayız.

Türkiye'nin aydınları olarak insanımızın sağlıklı yaşaması ve varlığını sürdürmesi için çareler düşünmek hepimizin sorumluluğudur. 14 Mart vesilesiyle Anadolu'nun makus talihini değiştirmek yönündeki azmimizi, mesleğimize inancımızı hatırlayalım ve kendimize güvenelim.

Değerli hekim arkadaşlarım ve kıymetli sağlık çalışanları;

Gelecek beyaz önlüklerimiz kadar aydınlık olacaktır.''


AA

recep
akdağ'ın
tıp
bayramı
mesajı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir