Medimagazin logo

Şark hizmeti istedi şarkı dinlettiler

Doğu'ya gitmek için üç ay Sağlık Bakanlığı'nı arayan emekli Dr. Ulaş, 'Muhatap bulamadım, çalan 'Gülpembe' şarkısını ezberledim' diyor
Şark hizmeti istedi şarkı dinlettiler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Doğu'ya gitmek için üç ay Sağlık Bakanlığı'nı arayan emekli Dr. Ulaş, 'Muhatap bulamadım, çalan 'Gülpembe' şarkısını ezberledim' diyor



ANTALYA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğu'ya gönderecek uzman bulamadıkları için doktor ithal edeceğini açıklarken, emekli radyoloji uzmanı Dr. Cihat Ulaş, Doğu'ya gitmek isteğini iletmek için üç aydır Sağlık Bakanlığı'na ulaşmaya çalıştığını, ancak yanıt alamadığını söyledi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise kendilerine dilekçe ile başvurulması gerektiğini açıkladı.
Yaklaşık 35 yıl ülkenin çeşitli yerlerinde hizmet eden Dr. Cihat Ulaş, üç yıl önce Antalya Devlet Hastanesi'nden emekli oldu. Dr. Ulaş, Doğu'da gönüllü hizmet vermek için Sağlık Bakanlığı'na ulaşmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Ulaş, bunun üzerine, yeni hizmete giren 'Alo 150 Başbakanlık' hattını da arayarak Doğu'ya gitmek isteğini ilettiğini kaydetti. Dr. Cihat Ulaş, "Lütfen herkes bakanlığın doktor atama şubesini bir vatandaş gibi arasın, durumu görsün. Barış Manço' nun 'Gülpembe' parçasını bütün notalarıyla öğrenecekler" dedi. Ulaş, Başbakanlığa adres ve telefon bilgilerini vererek kendisinin haber beklediğini söyledi.

'Prosedürü bilmiyorum'
Yasal prosedürü bilmediğini söyleyen Dr. Cihat Ulaş, "Emekli olarak kanunen Doğu'da görev yapabilir miyim bilmiyorum. Benimki bir talep. Belki emekliler Doğu'da değerlendirilebilir. Aslında Türkiye'nin ithal doktora değil, ithal siyasetçiye ihtiyacı var" diye konuştu.


Sözleşmeli çalışabilir
Sağlık Bakanlığı yetkilileri, emekli hekimlerin bir dilekçeyle başvurmaları halinde Doğu'da sözleşmeli statüsünde görevlendirilebileceklerini belirtti.
Bakanlık yetkilileri, "Bize bir dilekçe ile başvurması yeterli. Prosedür böyle. Sayın Cihat Ulaş, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü' nden başvuru koşullarını öğrenebilir. Ulaş ve onun gibi Doğu'da çalışmak isteyen diğer emekli hekimler, Doğu'da sözleşmeli statüsünde çalışabilirler. Bunun imkânı var, yeter ki gerçekten gönüllü olsunlar" dedi.

Radikal
şark
hizmeti
istedi
şarkı
dinlettiler
Yorum (1)
ömer akpınar
evet hocam gerekir çok basit bir örnek : ben odama giren hastanın önce aile hekimini sorguluyorum eğer merkeze kaydını aldırmışsa ve hayati tehlikesi yoksa kesinlikle ilgilenmiyorum çünkü emek vereceğim bunun karşılığını diğer hekim alacak eskiden sağlık ocağı düzeninde içeri kim girerse girsin ilgileniyorduk şimdi işler değişti bu bir çeşit ayırımcılıktır bunun şuanki çözümüde basittir kaydını aldırmış hastaya ve misafir hastaya baktığımda ücretini vermektir ama bu masalef yok.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir