Medimagazin logo

Akdağ: Biz değil, TTB sağlığı piyasalaştıyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk Tabipler Birliği'ni (TTB) muayene ve tomografi fiyatlarını yüksek tutarak, halka ihanet etmekle suçladı. TTB Genel Sekreteri Orhan Odabaşı ise "Bakan polemik peşinde" dedi
Akdağ: Biz değil, TTB sağlığı piyasalaştıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk Tabipler Birliği'ni (TTB) muayene ve tomografi fiyatlarını yüksek tutarak, halka ihanet etmekle suçladı. TTB Genel Sekreteri Orhan Odabaşı ise "Bakan polemik peşinde" dedi.


TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nun dünkü toplantısında konuşan Akdağ, bakanlığa bağlı hastanelerde MR'ın 72, tomografinin 59 ve normal doğumun 251 YTL olduğunu anımsattı. TTB'nin tarifesine göre MR'ın 456, tomografinin 254, normal doğum ücretinin de 1200 YTL olduğunu belirten Akdağ, şöyle konuştu: "TTB bize 'Fiyat düşüremezsin' diyor ki, bu halka ihanettir. Tabipler örgütü, yemeyi içmeyi bırakıp, Sağlık Bakanlığı ve AKP'nin sağlığı piyasalaştırdığını söylüyor. Kim piyasalaştırıyor, kim rantın, paranın peşinde kamuoyunca bilinmesi lazım. Mangalda kül bırakmakla olmaz."

TTB: Sağlıkta kalite için gerekli
Komisyon toplantısına katılan TTB Genel Sekreteri Odabaşı ise birliğin fiyat tarifesini şöyle savundu: "Biz yıllardır hekimlerin asgari ücretlerini belirledik. Sağlıkta kalitenin yükseltilebilmesi için bu gerekliydi. Oysa Sağlık Bakanlığı, sağlıkta kalitenin rekabetle artırılacağı inancında. Bakanlık özel muayene için 14 YTL alıyor, ama tüm imkânları devlet karşılıyor. Bizim bu rakamla muayene etmemiz mümkün değil. Vatandaşlar da biliyor ki 14 YTL ile hizmet alınması mümkün değil. Bakan polemik yaratmaya çalışıyor. TTB'nin muhalefetinden o kadar bunalmış ki, partisinin milletvekilleri bile bunu söylüyor. Bir hekimin böylesi ifadeler kullanması hoş değil."

Radikal
akdağ:
biz
değil
ttb
sağlığı
piyasalaştıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir