Medimagazin logo

Tıp fakültesi öğrencisi herkesi ağlattı

Adana’da geçen cumartesi günü, evine dönerken Hacı Ömer Sabancı Caddesi’ndeki hastaneler kavşağında 22 yaşındaki Ahmet Güleryüz’ün kullandığı otomobilin altında kalarak yaşamını kaybeden Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Abdullah Ata Çetin için anma töreni düzenlendi.
Tıp fakültesi öğrencisi herkesi ağlattı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Adana’da geçen cumartesi günü, evine dönerken Hacı Ömer Sabancı Caddesi’ndeki hastaneler kavşağında 22 yaşındaki Ahmet Güleryüz’ün kullandığı otomobilin altında kalarak yaşamını kaybeden Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Abdullah Ata Çetin için anma töreni düzenlendi.

Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Abdullah Ata Çetin için dün saat 10.30’da fakültedeki bir amfide anma töreni düzenlendi.

Törende Çetin’e çarparak ölümüne neden olduğu gibi kaza yerinde yaralı olarak bırakıp kaçan otomobil sürücüsü Ahmet Güleryüz’ün bilindiği halde yakalanamamış olması protesto edildi. Abdullah Ata Çetin’in babası Ekrem, annesi Saadet ve kardeşi Mert Çetin ile hocaları, akrabaları ve arkadaşları öğrencinin anısına saygı duruşunda bulunurken, alkışlarla da kazayı protesto etti. Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda sekreter olarak görev yapan Saadet Çetin, oğlunun ölümüne neden olan sürücünün bir an önce yakalanmasını istedi.

Hürriyet

Bırakıp kaçmasaydı belki yaşıyor olacaktı

Tıp öğrencisi Abdullah Ata Çetin'e kaldırımda bir otomobil çarptı. Sürücü korkup kaçtı. Hastaneye yetiştirildiğinde çok geçti. İç kanamadan öldü. Annesi feryat etti: Cinayet gibi bir kaza. Oğlumu yaralı bırakıp kaçmış.

Adana'da geçtiğimiz cuma günü akşam saatlerinde bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Abdullah Ata Çetin (20) için okulunda anma günü düzenlendi. Arkadaşları ve ailesi gözyaşlarına boğulurken, anne Saadet Çetin oğlunun cinayet gibi bir kazaya kurban gittiğini belirterek, "Oğlumu yaralı halde bırakıp kaçtı. En ağır cezanın verilmesini istiyorum"diye gözyaşı döktü. Bu arada talihsiz öğrencinin ölümüne neden olan sürücü Ahmet G., dün öğle saatlerinde karakola teslim oldu. Sürücünün olaydan sonra korkudan olay yerini terk ettiğini söylediği öğrenildi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Abdullah Ata Çetin geçtiğimiz cuma günü halı sahada futbol oynadıktan sonra bisikletiyle evine dönerken, Kasım Gülek Bulvarı'nda kaldırıma çıkanaracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Olaydan sonra sürücü 01 NU 734 plakalı aracını bir sokağa terk ederek kayıplara karıştı. Yaralı şekilde bırakılan genç, bir süre sonra yoldan geçenler tarafından fark edilip hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm çabalara rağmen iç kanama sonucu yaşamını yitirdi. Polis sürücünün Ahmet G. adlı genç olduğunu tespit etti.

"OĞLUM BİR FİDANDI"
Ata Çetin için dün Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde anma günü düzenlendi. Arkadaşları ve hocaları tarafından çok sevilen Ata'ın fotoğrafı onur köşesinin en üstüne asıldı. Ata'nın ailesinin de katıldığı törende anne Saadet Çetin gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne, "Oğlum bir fidandı. Onu kopardılar. Sanığın bir an önce bulunup adalet önüne çıkarılmasını istiyorum. Olay bir kazaydı.Ancak oğlumu yaralı bırakıp kaçmamalıydı. Hastaneye götürmeliydi. Belki erken götürülseydi Ata yaşıyor olacaktı. Çünkü hastane 50 metre mesafedeydi" diye gözyaşı döktü. Arkadaşları Ata için açılan anı defterinde duygularını diye getirdi.

"KORKUP, KAÇTIM"
Bu arada olaydan sonra aracını Yenibaraj 4. Sokak'a terk ederek kayıplara karışan ve askerden 1 ay önce geldiği öğrenilen Ahmet G. dün öğle saatlerinde Bağlar Karakolu'na teslim oldu. Ahmet G.'nin olay sırasında alkollü olmadığını, kazadan sonra paniğe kapılarak kaçtığını söylediği öğrenildi. Ahmet G'nin yakınları, kazadan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, "Kaza yapınca çok korkmuş. Amcasının Küçükdikili'de bulunan çiftliğinde saklanmış. Öğrenince ikna edip teslim ettik. Cezası neyse çekecek. Adaletten kaçılmaz" dediler.

Sabah
tıp
fakültesi
öğrencisi
herkesi
ağlattı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir