Medimagazin logo

Bursa'da muayene süresi 10 dakikaya çıkıyor!

Bursalı hekimler, Tıp Bayramı'ndan itibaren hastalarına AB standartlarında hizmet vereceklerini açıkladı
Bursa'da muayene süresi 10 dakikaya çıkıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bursalı hekimler, Tıp Bayramı'ndan itibaren hastalarına AB standartlarında hizmet vereceklerini açıkladı.


Gelişmiş ülke standartlarına göre 18 dakika olan hasta muayene süresini dikkate alan Bursa Tabip Odası, 3 dakikalık hasta muayene süresini 10 dakikaya çıkartma kararı aldı.


KESK, Türk-İş, SES ve Kamu-Sen'in ortaklaşa imzaladığı bildiriyi Bursa Tabip Odası Başkanı Murat Ünal açıkladı. Sağlık politikalarını değerlendiren Ünal, "AB girmekte olan bir ülkeyiz ama gerek sağlık çalışanları gerek ise bu sektörden hizmet alanlar hala sıkıntı çekiyor. AB ülkelerinde hasta muayene süresi 18 dakikadır. Ancak, Türkiye'de bu süre 3 dakika 6 saniye. Pazartesi'den itibaren tüm hekimlerimiz, hasta talep ettiği taktirde hastasına 10 dakika muayene süresi ayıracak. Bu onlara verilen bir anayasal haktır ve bunu sonuna kadar kullanmaları gerekir" diye konuştu.

Bu kararın bir eylem olmadığının altını çizen Ünal, uygulamanın diğer illere de örnek olması gerektiğini savundu. Pazartesi'den itibaren uygulamaya başlayacaklarını söyleyen Ünal, "Tüm hastalar, hekimlerimiz ile başbaşa kaldıklarında muayene olmaları için gerekli süreyi istedikleri taktirde hekim arkadaşlarımız bu süreyi onlara verecektir. Bu, onlara verilen bir anayasal haktır ve bunu sonuna kadar kullanmaları gerekir. Bu vatandaşın hakkıdır. Günde en az 80 hastaya bakılıyor. Bu sürede hasta hastalığını öğrenemiyor. Bazı hastalarımızı görüyoruz hastalıklarını öğrenmek için, günde 3 defa değişik sağlık kuruluşlarına başvuruyorlar. Bu nedenle hem hastalar hem de sağlık çalışanları olumsuz etkileniyor. Az hastaya bakılsın ama daha iyi hizmet verilsin" dedi.


Türkiye'de 53 bin hekim açığının olduğuna da dikkat çeken Ünal, hükümetin 'İthal Doktor' projesini de değerlendirdi. Ünal, "Biz Türk hekimleri olarak nasıl ki, çeşitli eğitimler için farklı ülkelere gidip, çalışabiliyorsak, o hekimler de bizdeki anayasa çerçevesinde çeşitli eğitimlerden geçip, sağlık hizmeti sunabilirler" diye konuştu.


İHA
bursa'da
muayene
süresi
10
dakikaya
çıkıyor!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir