Medimagazin logo

"Uzmanlarımız 7 gün 24 saat nöbet tutuyor"

Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Doktor Abdullah Uzun, hastanede 7 gün 24 saat çocuk hastalıkları ve kadın doğum uzmanlarının nöbet tuttuğunu söyledi
"Uzmanlarımız 7 gün 24 saat nöbet tutuyor"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Doktor Abdullah Uzun, hastanede 7 gün 24 saat çocuk hastalıkları ve kadın doğum uzmanlarının nöbet tuttuğunu söyledi.


Hastanenin acil servisinde bir süre önce sadece pratisyen hekimlerin nöbet tuttuğunu ifade eden Dr. Danışman, "Sağlık Bakanlığı'ndan gelen genelge kapsamında bundan böyle pratisyen hekimin yanı sıra çocuk uzmanı ve kadın doğum uzmanı da nöbet tutmaya başladı. Bu uygulamadan vatandaşlar oldukça memnun. Halka ne kadar hizmet verirseniz, o kadar başarılı olursunuz. Biz de bunu başarmak için pratisyen hekimlerimizin yanı sıra uzman doktorlarımıza nöbet tutturuyoruz" dedi.


Gece hastasını getiren vatandaşların konunun uzmanı doktorlar tarafından karşılanınca hastaneye karşı güven duygularının arttığını da söyleyen Danışman, "Vatandaşlar çocuklarını uzman hekimlere teslim edince kendilerini rahat hissediyorlar. Çünkü çocuklar dünyadaki en değerli varlıklarımız" diye konuştu.

İHA
"uzmanlarımız
7
gün
24
saat
nöbet
tutuyor"
Yorum (1)
O.Tansel Darçın
Selim Bey, Minimal invaziv kalp cerrahisi ile ilgili değerlendirmeleriniz güzeldi. Teşekkür ederim. Ben kendi adıma bu ülkemizdeki kalp ve damar cerrahlarının önemli kısmının imkan buldukları takdirde kısa süreli eğitimlerle bu ameliyeları başarı ile uygulayacaklarından eminim. Ben kendim de kongrelerde robotu bizzat birkaç kez deneme imkanı buldum. Olağanüstü beceri gerektirecek bir yönü yok. Daha ziyade sık, uzun süreli kullanım ve oryantasyonla yapılabilecek bir uygulama gibi geldi. Ancak burada ülkemiz için iki büyük sorun var: 1. En büyük sorun büyük patronun, yani SGK nın bu konudaki isteksizliği: Yeni SUT listelerinde bırakınız minimal invazivi, konvansiyonel cerrahide bile birçok malzemenin temininde sıkıntı var. Yine bildiğim kadarı ile, SGK minimal invaziv ve robotik cerrahi ile ilgili hiç bir sarf malzemesini ödemiyor. Ayrıca, ödememekle de kalmıyor. Sizin böyle bir masrafı hasta ve yakınlarından talep etmenizi de yasaklıyor. Şu anda robot İstanbul'da birkaç S.B Eğitim hastanesinde var. Bildiğim kadarı ile orada biraz bir şeyler yapıyorlar. Ancak bu sarf işini nasıl hallediyorlar bilmiyorum. Toplantılarda soruyorum. Ancak konu kaçamak cevaplarla geçiştiriliyor. 2. İkinci büyük sorun ise ülkede kalp cerrahisi merkezi sayısının aşırı fazla olması. ABD'den farklı olarak bu konuda merkezler biri birini desteklemiyor, hepisi hemen her alanda ağır aksak, düşük volümle çalışmaya devam ediyor. Bunda, bazen ticari kaygılar, bazen de kıskançlıklar etkili oluyor. Öyle olunca da bir merkezde yüksek maliyetli olan bu yatırımları yapmanız rantabl olmuyor. Minimal invazivin kalp cerrahisinde en sık yapıldığı alanlardan birisi aort kapak cerrahisi. Onu da ben ayda ancak birkaç kez yapabiliyorum. Bu alanda bırakınız robotu, hastaneye sadece klasik minimal invaziv seti için 600.000.- ya da 1.000.000.-TL gibi paralar harcattıktan sonra ayda bir-iki hasta yapmak bana vicdani gelmiyor. Bunlar, günlük hayatta benim yaşadığım en büyük iki sorun. İstediğimiz kadar konuşalım. Özellikle birinci sorunun çözümü çok önemli. Bu çözülmedikçe korkarım ki "minimal invaziv cerrahi" bizim için daha uzun yıllar sadece kongre sohbeti düzeyinde kalacak. En derin saygılarımla.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir