Medimagazin logo

Muayene ücretlerinde, asgari ücretten, rehber ücret tarifesine geçildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi kabul edildi
Muayene ücretlerinde, asgari ücretten, rehber ücret tarifesine geçildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi kabul edildi.


Kanunla bir odanın kurulabilmesi için gereken tabip sayısı, 200'den 100'e indirildi.


Odaya kayıt ücreti ve yıllık aidat miktarı 30 YTL'den az, 150 YTL'den fazla olmayacak. Aidatlar, her yıl yeniden değerleme oranına göre artırılacak.


Oda gelirleri tahsilatının yüzde 10'u, Merkez Konseye gönderilecek.


Kanuna göre, muayene, ameliyat ve girişimsel işlem ücretlerinin en az miktarını gösteren rehber tarifeler düzenlenecek. Bu tarifeler TTB Merkez Konseyi'nin onayından sonra Sağlık Bakanlığı'na gönderilecek.


Düzenlemeyle para cezaları, üye aidatlarına endekslenerek güncellendi. TTB Merkez Konseyi üyesi sayısı, 7'den 11'e çıkarıldı. Merkez Konseyi'nin görev süresi 2 yıl olarak belirlenirken, iki devre üst üste seçilen üyeler, aradan bir devre geçmedikte yeniden seçilemeyecek.


Birlik Merkez Konseyi'ne seçilen üyelerin, Ankara'da oturma şartı da kaldırıldı.


Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı doğrultusunda yapılan düzenlemeye göre, Büyük Kongre, tabip odaları genel kurulunca gizli oyla seçilen delegelerden oluşacak.

Üyesi 200'e kadar olan odalar 3, 500'e kadar olanlar 5, 1000'e kadar olanlar 7, 1000'den sonraki her 1000 kişi için birer delege ve aynı sayıda yedek seçecek.

Mükerrer kayıtların önlenmesi amacıyla her yıl ocak ayında üyelerinin isim ve vatandaşlık numaralarını, konseye ve Sağlık Bakanlığı'na iletecek.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kanunun kabulünden sonra yaptığı konuşmada, sağlıkta dönüşüm programını hekimlerin ve Sağlık Bakanlığı personelinin katkılarıyla hazırladıklarını söyledi.


Akdağ, muayenehanesi olmayan ve kamuda çalışan uzman hekimlerin döner sermaye payı ile 5 bin YTL maaş aldıklarını, sözleşmeli hekimlerde ise bu rakamın 7 bin 600 YTL olduğunu bildirerek, ''Hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza, bu para analarının ak sütü gibi helal olsun'' diye konuştu.

AA
muayene
ücretlerinde
asgari
ücretten
rehber
ücret
tarifesine
geçildi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir