Medimagazin logo

'Acil' diye alındı depoda çürüdü

Sağlık Bakanlığı'na 2003'te alınan 1100 bilgisayardan 750'si, hiç kullanılmadan depolarda 3 yıl bekletildi
'Acil' diye alındı depoda çürüdü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SAĞLIK Bakanlığı'nda skandalların ardı arkası kesilmiyor. Bir bilgisayar firmasının stoklarını eritmek için yüksek sayıda alım yapan sağlık bakanlığı aldığı bilgisayarları üç yıl boyunca bir depoda bekletti. Modeller eskidi, bilgisayarların parçaları çürüdü.

Her yıl katrilyonlarca lirayı yutan ve içinden çıkılamaz bir hal alan sağlık sistemi yapılan usulsüz işlemlere daha büyük zarara uğratılıyor. 2003 yılı aralık ayında acil kaydıyla ihtiyaç gösterilen ve alımı yapılan bin 100 adet bilgisayarın Sağlık Bakanlığı'nın depolarında uzun süre bekletildiği ortaya çıktı. 2003 yılında alımı yapılan bilgisayarların 750'si 2006 yılı şubat ayına kadar depolarda bekletildi. 'Acil' koduyla satın alınan bilgisayarların 'üç yıl' boyunca depoda bekletilmesi soru işaretlerini artırdı.

Her gün yeni skandal

Vergilerle ve çalışanların maaşlarından yapılan kesintilerle ayakta tutulmaya çalışan ve her yıl 22.5 katrilyonu yutan sosyal güvenlik sistemi daha hızlı bir çöküşe sürükleniyor. Şu an Meclis'te olan ve 'Reform' olarak nitelendirilen Sosyal Güvenlik Kanunu'nu yasallaşmadan önce Sağlık Bakanlığı'nda üst üste skandallar patlak veriyor.

Kısa bir süre önce de İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Sağlık İşleri Daire Başkanı, Van 100. Yıl Üniversitesi eski Öğretim Üyesi, Haseki Hastanesi Üroloji Klinik Şefi ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Yardımcısı Sabahattin Aydın'ın eşinin ortak olduğu şirkete trilyonlar aktardığı ortaya çıkmıştı. Müsteşar Yardımcısı Aydın'ın imzasını taşıyan genelgeden hemen sonra BİLBEST ltd şirketi iki devlet hastanesine otomasyon sistemi satarak trilyonlarca lira kar elde etti.

Bilgisayarlar çürüdü

Alınan bin 100 bilgisayarın 750'si depoda beklediği için önemli bir kısmının model olarak eskidiği bazılarını da kullanılamaz hala geldiği belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı'nın bu alım işlemi nedeniyle devlet zarara uğrarken, satıcı firmanın 2003 yılı stokları ise büyük oranda erimiş oldu..

Acil koduyla alınıp depolarda bekletilen bilgisayarların alım işleminin altında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ında imzası var. Milyonlarca hastanın hastane kapılarında beklediği, kaynak olmadığı gerekçesiyle sağlık harcamalarının kısıldığı, tek kullanımlık ameliyat malzemelerinin bile defalarca kullanıldığı bir dönemde sağlık bakanlığının ihtiyacı olmayan bilgisayarları satın alması, 'kimlere rant aktarılıyor' sorusunu gündeme getirdi.

Tercüman
'acil'
diye
alındı
depoda
çürüdü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir