Medimagazin logo

"Branş nöbeti ile 7 gün 24 saat çalışma zorunluluğu getiriliyor"

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal, branş nöbeti uygulamasının 7 gün 24 saat hizmet veren sağlık çalışanlarına yeni bir çalışma zorluğu getirdiğini söyledi
"Branş nöbeti ile 7 gün 24 saat çalışma zorunluluğu getiriliyor"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal, branş nöbeti uygulamasının 7 gün 24 saat hizmet veren sağlık çalışanlarına yeni bir çalışma zorluğu getirdiğini söyledi.


Süleyman Bal yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın personel açığını gidermek suretiyle hizmetin kalitesini iyileştirmek yerine mevcut çalışanların iş yükünü arttırarak problemi çözme yoluna gittiğini savunarak, "Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde, 'branş nöbeti' tutturulmasına ilişkin bakanlık tarafından yeni bir genelge yayınlandı. Sağlık Bakanlığı'nın güç koşullarda çalışan hekimler ve diğer sağlık çalışanlarının sorunlarına kalıcı çözümler aramak yerine altyapısı oluşturulmadan, sonuçları gözetilmeksizin attığı adımlara bir örnek oluşturan bu uygulama özellikli az hekim barındıran illerimizde 7 gün 24 saat hizmet üreten sağlık çalışanlarına yeni bir çalışma zorluğu oluşturmaktadır" dedi.


Sağlık Bakanlığı'nın bu genelgeyi derhal geri çekmesini isteyen Bal, "Hastanelerde branş nöbeti tutturulmasının hukuksal dayanağı bulunmamaktadır. Böyle bir uygulama kamu yararı ve hizmet gerekleriyle de bağdaşmamaktadır" diye konuştu.


İHA
"branş
nöbeti
ile
7
gün
24
saat
çalışma
zorunluluğu
getiriliyor"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir