Medimagazin logo

Tıp fakültesi öğrencisi babasına "can verdi"

Ege Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi, 2005 yılının 95’inci organ naklini gerçekleştirdi. Özelikle böbrek ve karaciğer transplantasyonu üzerine yoğunlaşan merkezde, bu kez bir tıp fakültesi öğrencisi oğul, karaciğer yetmezliği çeken babasına "can verdi"
Tıp fakültesi öğrencisi babasına "can verdi"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ege Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi, 2005 yılının 95’inci organ naklini gerçekleştirdi. Özelikle böbrek ve karaciğer transplantasyonu üzerine yoğunlaşan merkezde, bu kez bir tıp fakültesi öğrencisi oğul, karaciğer yetmezliği çeken babasına "can verdi".

PAMUKKALE Üniversitesi (PÜ) Tıp Fakültesi Hastahanesi’nden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesi’ne getirilen 50 yaşındaki Bahattin Şimşek’in karaciğer yetmezliği çektiği, organ nakli gerektiği ortaya çıktı. Kadavradan bağış bulunamadığı ve durumun acil olması nedeniyle Bahattin Şimşek’in oğlu 22 yaşındaki Mehmet Şimşek, babasına karaciğerinden parça verebileceğini söyledi. Yapılan tetkiklerde doku uyumu olduğu görüldü ve Mehmet Şimşek karaciğerini babasıyla paylaştı. PÜ Tıp Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi olan Mehmet Şimşek, sonuçtan çok mutlu olduğunu söylerken, "Nakil, konusunda hiçbir şey düşünmedim. Kim babasına böyle bir şey yapmaz ki" dedi.

Organ nakli ekibine minnet duyduğunu ifade eden Mehmet Şimşek, duygularını şöyle anlattı:

"1.5 yıl önce karaciğerimde bir rahatsızlık oluştu Ve durumum ağırlaştı. Oğlum Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenci. Onun hocası Prof. Dr. Akın Özden, bizi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gönderdi. İlk başlarda umutsuzdum ama, ekibi görünce onlara güvendim. Onlar da güvenimi boşa çıkarmadı. Ailemizi yaşama bağladılar. Bize, yaşama sevinci verdiler. Gerçekten çok muhteşem, çok ilgili bir ekip."

NAKİLLERDEYÜZDE 90 BAŞARI

Ege Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde, karaciğer naklinin 1990 yılında başladığını belirten Doç. Dr. Murat Kılıç, şunları söyledi:

"15 yıldır yaptığımız nakillerde yüzde 90 başarı sağladık. Şimşek ailesinde de 2005 yılının 95. naklini gerçekleştirdik. Karaciğer transplantasyonu yaptık. Ben, alıcı Bahattin Şimşek’in ameliyatını yaptım. Doç.Dr. Murat Zeytunlu, verici Mehmet Şimşek’in ameliyatını, mikrocerrahi ile damar ameliyatlarını ise Prof. Dr. Mehmet Alper yaptı."

Hürriyet
tıp
fakültesi
öğrencisi
babasına
"can
verdi"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir