Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı'nda hac krizi...

Türkiye kuş gribi depremi yaşarken, Sağlık Bakanlığında da "hac krizi" yaşandı
Sağlık Bakanlığı'nda hac krizi...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye kuş gribi depremi yaşarken, Sağlık Bakanlığında da "hac krizi" yaşandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün hava muhalefeti nedeniyle gidemediği Van’a hareket için geldiği Ankara Esenboğa Havaalanı’nda gazetecilerin, Refik Saydam Hıfzıssıhha Başkanı Dr. Turan Aslan’ın neden Van’a gitmediği yönündeki sorularını yanıtladı. Akdağ, Dr.Turan Aslan’ın, 2 Ocak’da istifa ettiğini ve bu nedenle de Van’a incelemeler için giden grubun içinde yer almadığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, Dr. Aslan’ın Hacca gitmek istediği ancak bakanın olurunu alamadığı, bunun üzerine 2 Ocak’ta istifa ederek, 3 Ocak’ta 43’üncü kafile ile hacca gittiği öğrenildi. Dr. Aslan’ın hac dönüşünde Şişli Etfal Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servis Klinik Şefliğinde işe başlayacağı bildirildi.

"2 AYDIR GELİŞMİŞ BİR DÜŞÜNCEYDİ"

Bakan Akdağ, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Turan Aslan’ın görevden ayrılması ile ilgili bir soru üzerine de, bunun son 2 aydır gelişmiş bir düşünce olduğunu bildirdi.

Doç. Dr. Aslan’ın, 2 Ocak 2006’da istifa ettiğini kaydeden Akdağ, bunun kuş gribi ile ilgili ilk test sonuçlarının negatif çıkmasıyla ilişkilendirilemeyeceğini söyledi. Akdağ, ilk sonuçların negatif çıktığının 2 Ocak’ta açıklandığını, bu tarihte Aslan’ın istifa ettiğini ve pozitif sonuçların 4 Ocak’ta açıklandığını anımsatarak, "Bu nedenle istifayı ona bağlamak yanlış olur" dedi.

Akdağ, karayolu ile Erzurum’dan Van’a geçerek gelişmeler hakkında bilgi alacak.

AKDAĞ: "VAN DIŞINDA KESİNLEŞMİŞ VAKA YOK"

Akdağ, gazetecilere kuş gribine ilişkin son bilgileri de verdi. Van dışında kuş gribine yakalanmış kesinleşen vakanın olmadığını belirten Akdağ, hastalığın insandan insana bulaşan bir özellik taşımadığını bildirdi. Akdağ, Türkiye’de yapılan kuş gribi virüsüyle ilgili yapılan test sonuçlarıyla İngiltere’de yapılan test sonuçlarının aynı olduğunu belirtti.

Kanatlı kümes hayvanı yetiştiricilerini uyaran Akdağ, "Kümes hayvanlarıyla yakın temas içinde olanlar kuş gribi tehlikesine karşı çok dikkatli olmalılar" dedi.

Milliyet
sağlık
bakanlığı'nda
hac
krizi...
Yorum (1)
prof
Süleyman hocam çok güzel anlatmışsınız. Dileriz ki Bakanlık da esas hizmeti verecek insanları dışlamadan çözüm olamayacağını farkedip ona göre bir iyi bir sonuca ulaşılır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir