Medimagazin logo

Hekimler yeni tıp fakültelerine karşı

Bakanlar Kurulu’nda doktor açığının kapatılması amacıyla yeni tıp fakültelerinin kurulması yönünde ortaya çıkan görüşe tepkiler sürüyor
Hekimler yeni tıp fakültelerine karşı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bakanlar Kurulu’nda doktor açığının kapatılması amacıyla yeni tıp fakültelerinin kurulması yönünde ortaya çıkan görüşe tepkiler sürüyor.


ANKARA - Hükümetin yeni tıp fakülteleri açma kararı tepki gördü. Mevcut tıp fakültelerindeki eğitim kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini belirten Türkiye Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı Profesör Doktor Ülkü Bayındır’a göre yeni tıp fakültelerine kesinlikle ihtiyaç yok. İzmir Tabip Odası da 10 bin doktorun işsiz olduğu bir ortamda böyle bir kararın büyük olumsuzluk yaratacağı görüşünde.


Hükümetin sağlık alanındaki açığı kapatmak için yeni tıp fakülteleri açma kararı, tıp çevrelerinde destek görmedi.

Türkiye’de 44 üniversitede tıp eğitimi verildiğini ve 31 bin 92 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten tıp çevrelerine göre, Türkiye’de sağlıklı planlama yapıldığı taktirde hekim sorunu yaşanmaz. Tıp eğitiminin pahalı ve eğitimli personel gerektiren bir iş olduğunu dile getiren tıp çevreleri, asıl açığın doktor sayısında değil, hemşire ve eğitimli personel sayısında yaşandığına dikkat çekti.

Türkiye Sağlık Bilimleri (TTB) Eğitim Konseyi Başkanı ve Ege Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ülkü Bayındır da, yeni bir tıp fakültesine kesinlikle ihtiyaç olmadığı görüşünde; “Şu anda Türkiye’deki tıp fakülteleri Türkiye’deki hekim ihtiyacını karşılamaya yeterlidir. Elde kapasitesi olan ve kapasitesi attırılabileceği tıp fakülteleri varken, yeni tıp fakültesi aramanın ben gerekli olmadığı kanaatindeyim. Henüz Türkiye’deki tıp fakültelerinin sorunları giderilmemiş iken yeni tıp fakültelerinin açılması gerçekten eğitimin kalitesini etkileyecektir.”


Bayındır, mevcut tıp fakültelerindeki eğitimin kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini belirterek yeni tıp fakültelerine kesinlikle ihtiyaç olmadığını savunurken İzmir Tabip Odası da 10 bin doktorun işsiz olduğu bir ortamda böyle bir kararın büyük olumsuzluk yaratacağını görüşünde.

DOKTORLUK “USTA ÇIRAK” İLİŞKİSİ ÜZERİNE ŞEKİLLENİR
İzmir Tabip Odası Başkanı Zeki Gül konuyla ilgili açıklamasında doktorluk mesleğinin “usta çırak” ilişkisi üzerine şekillediğine dikkat çekerek, “Kentlerdeki bırakın araştırma hastanesini bir hizmet hastanesindeki hekim kadar hekim olduğu yerlerde maalesef tıp fakültesi eğitimi verilmektedir. Bu kabul edilemez bir gerçektir. Bu gerçekliğin üzerinde ise yeni tıp fakültelerinin açılması hiç kabul edilemez bir durumdur. Üstelik halihazırda tıp fakületlerinde her bir fakülteye de özellekle eski fakültelere, yerleşik fakültelere fazlaca öğrenci alınmaktadır. Bu ise öğrencinin niteliğini düşürmektedir.” dedi.



NTV-MSNBC
hekimler
yeni
tıp
fakültelerine
karşı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir