Medimagazin logo

YÖK’ten 4 yeni üniversiteye onay

YÖK, 4 ilde yeni üniversite açılmasına “evet” dedi. MEB’e bildiren YÖK 6 ildeki üniversite için de 8’er profesörün bulunmasını şart koştu. Bakanlığın hazırladığı çalışma ile yeni üniversite sayısı 20’ye kadar çıkabilecek
YÖK’ten 4 yeni üniversiteye onay
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
YÖK, 4 ilde yeni üniversite açılmasına “evet” dedi. MEB’e bildiren YÖK 6 ildeki üniversite için de 8’er profesörün bulunmasını şart koştu. Bakanlığın hazırladığı çalışma ile yeni üniversite sayısı 20’ye kadar çıkabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kırşehir, Kastamonu, Düzce, Burdur, Uşak, Rize, Tekirdağ, Erzincan, Aksaray, Giresun, Amasya, Çorum, Adıyaman, Yozgat, Ordu ve Sinop’a üniversite açmayı planlıyor. Bu nedenle bir süre önce YÖK’e görüş sordu.

Bunun üzerine YÖK, söz konusu illerde kaç fakültenin, ne kadar zamandır bulunduğu, öğretim üyesinin sayısı, ilin milli gelirden aldığı pay, yurt kapasitesi gibi kıstasları dikkate alarak inceleme yaptı.

İncelemenin ardından görüşünü bakanlığa ileten YÖK, 4 üniversitenin hemen açılmasına evet derken, 6 üniversitenin eğitime başlaması içinse 8’er profesörün görev alması şartını getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu görüş çerçevesinde yapacağı çalışmanın ardından üniversite sayısının 20’ye kadar çıkabileceği de ifade edildi. Karabük, Karaman, Ağrı gibi illerinde kapsama alınabileceği belirtildi.

Üniversite açılması için Kars’ta bir kişinin üniversitenin bütün binalarını yapmaya hazır olduğu ifade edildi. Yeni üniversitelerin açılması durumunda Kırşehir, Kastamonu, Çankırı ve Rize’deki Gazi, Hacettepe ve Ankara üniversitelerine bağlı fakülteler kendi illerinin ismi ile üniversite olacak.

NTV
yök&#8217
ten
4
yeni
üniversiteye
onay
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir