Medimagazin logo

Beyaz önlüğü sadece doktorlar giyecek

Sağlık görevlilerine kıyafet ve renk standardı geliyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerde çalışan görevlilere, yaptığı işe göre farklı renk kıyafet giyme mecburiyeti getiriyor. Buna göre hekimler beyaz önlük; hemşireler, ebeler ve sağlık memurları farklı renk üniforma ve gömlek giyecek. Sağlık çalışanlarının görevi giydikleri kıyafetin renginden anlaşılacak
Beyaz önlüğü sadece doktorlar giyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık görevlilerine kıyafet ve renk standardı geliyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerde çalışan görevlilere, yaptığı işe göre farklı renk kıyafet giyme mecburiyeti getiriyor. Buna göre hekimler beyaz önlük; hemşireler, ebeler ve sağlık memurları farklı renk üniforma ve gömlek giyecek. Sağlık çalışanlarının görevi giydikleri kıyafetin renginden anlaşılacak.

Geçmişten beri sağlık ve hastane denilince akla ‘beyaz önlük’ geliyor. Temizlik ve saflıkla özdeşleşen beyaz kıyafetler sağlık personeli tarafından büyük ilgi görüyor. Doktorlar, hemşireler, ebeler, değişik görevlerdeki sağlık memurları ve teknisyenleri ve laborantlar genellikle beyaz renkli önlük, üniforma ve kıyafeti tercih ediyor. Hatta bazı hastanelerde temizlikçiler, aşçılar ve hasta bakıcıları bile beyaz önlüklerle dolaşıyor. Tüm görevlilerin aynı renk elbise giymesi sebebiyle kimi zaman karışıklıklar yaşanıyor. Hastanede vatandaşlar, gördüğü beyaz kıyafetli herkesi doktor sanabiliyor.

Sağlık Bakanlığı, hastane ve benzeri sağlık tesislerinde kıyafet ve renk standardı sağlamak için harekete geçti. Bakan Recep Akdağ’ın talimatıyla başlatılan çalışmayla farklı görevleri yürüten sağlık personelinin farklı renk kıyafet giymesi amaçlanıyor. Buna göre beyaz önlüğü yalnızca hekimler giyecek. Hemşireler için de son yıllarda daha fazla tercih edilen pembe renk üniformalar düşünülüyor. Sağlık memuru, röntgen teknisyeni, laborant, ebe gibi diğer görevliler içinse farklı renk giyecekler belirlenecek. Çalışmayla renklerin yanında giyilen kıyafetlerin biçimi konusunda da belli standartlar tespit edilecek. Böylece tüm devlet hastaneleri ve sağlık ocaklarında kıyafet birliği sağlanacak. Görevlilerin giyeceği kıyafetlerin biçimi ve rengi belirlendikten sonra çalışmanın son hali Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a sunulacak. Akdağ’ın onaylaması halinde bundan sonra hastanelerde doktor, hemşire, ebe gibi değişik görevleri bulunan tüm sağlık personeli kıyafetinin biçimi ve rengiyle ayırt edilecek.

Sağlık Bakanlığı, 2003 yılında hemşireler için beyaz kep takma mecburiyetini mikroorganizma üremesini kolaylaştırdığı ve hijyenik olmadığı için kaldırmıştı. Hemşirelik mesleğiyle özdeşleşen beyaz kepler artık hastane duvarlarını süsleyen ‘parmağıyla sus işareti yapan hemşire’ fotoğraflarında kaldı.

Zaman / Necip Çakır
beyaz
önlüğü
sadece
doktorlar
giyecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir