Medimagazin logo

Sağlık Bakanı'ndan Erzurum'da ambulans testi

Erzurum'daki gezi ve incelemelerini sürdüren Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bugün Pazaryolu İlçesi'nde Hasan Basri Demirbağ Merkez Sağlık Ocağı'nın açılışını yaptı. Bakan Akdağ, burada 112 Acil Servis'in aktifliğini kontrol etmek için korumasına "hasta var" dedirterek telefon açtırdı. Acil Servis ambulansı ilçeye bağlı 50 kilometre uzaklıktaki Konakyeri Köyü'ne 45 dakikada ulaştı
Sağlık Bakanı'ndan Erzurum'da ambulans testi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Erzurum'daki gezi ve incelemelerini sürdüren Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bugün Pazaryolu İlçesi'nde Hasan Basri Demirbağ Merkez Sağlık Ocağı'nın açılışını yaptı. Bakan Akdağ, burada 112 Acil Servis'in aktifliğini kontrol etmek için korumasına "hasta var" dedirterek telefon açtırdı. Acil Servis ambulansı ilçeye bağlı 50 kilometre uzaklıktaki Konakyeri Köyü'ne 45 dakikada ulaştı.


Geceyi Erzurum'da geçiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı Pazaryolu girişinde yaklaşık 60 araçlık konvoy ve 300'ü aşkın vatandaş karşıladı. Pazaryolu Kaymakamı Mesut Yakuta, İspir Kaymakamı Ziya Polat, AK Parti'li Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan ve daire müdürleri tarafından karşılanan Akdağ ile tokalaşmak için vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu. Yaklaşık 10 dakika süren tokalaşmanın ardından AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Nuri Akbulut ve Mustafa Ilıcalı ile birlikte Pazaryolu Kaymakamlığı'na geçen Bakan Akdağ burada Kaymakam Mesut Yakuta'dan ilçenin sorunlarıyla ilgili brifing aldı. Buradan belediye binasına geçen Bakan Akdağ, ilçenin durumu ve yatırımlar hakkında Belediye Başkanı Recep Kaplan'dan bilgi aldı.


"BİNAYA SIĞMIYOR MUSUNUZ?"
Bakan Akdağ, burada yeni hükümet konağı ve adliyenin geri getirilmesini isteyen Belediye Başkanı Recep Kaplan'a, "Öğrendim, adliyede 1 yılda 40 dava görülüyormuş. 40 dosyanın görüldüğü bir ilçede 10 kişiyi çalıştırmak yazıktır. Biz Türkiye'de popülist siyaset yapma dönemini kapattık" dedi. Bu sırada odada bulunan Kaymakam Mesut Yakuta'ya dönen Akdağ, "Yeni hizmet binası istiyorsunuz. Binaya sığmıyor musunuz? Orayı güzelleştirmek daha doğru olur. Ülkemizin imkanları kısıtlı ve önceliklerimizi belirlememiz lazım. Parayı oraya harcayarak akılcı davranmak gerek. Bu arada herkese bir odaya da gerek yok. Açık ofis haline getirip vatandaşla daha yakın ilişki kurabilirsiniz. Bunları hiç dert etmemek ve parayı çarçur etmemek lazım" diye konuştu.


Daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Bakan Akdağ, burada da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı olduğunu, 2006-2007 yılında tüm köylerde kanalizasyon, içme ve yol sorunlarının ortadan kaldırılacağını bildirdi. Önümüzdeki yıl bu çalışmalar için seferber olunacağını dile getiren Akdağ, şöyle konuştu:

"Geçmiş dönemlerde de söyledim, şimdi de söylüyorum. Kırsalda yaşayan vatandaşların önemli bir bölümü bu ülke topraklarının bekçisidir. Biz de ülkenin imkanları çerçevesinde onlara hizmet götürme gayretindeyiz."


BAKANDAN AMBULANS TESTİ
Bakan Akdağ, AK Parti ilçe teşkilatı çıkışında yanına yaklaşan akıl hastası olduğu öne sürülen Naşit Ayık ile bir süre sohbet etti. Akdağ, ardından ilçe merkezinde, İstanbul'da yaşayan müteahhit Ethem Zengin tarafından Pansiyonlu İlköğretim Okulu için yaptırılan ek derslik inşaatını dolaştı. İşadamı Zengin'e teşekkür belgesi veren Bakan Akdağ, daha sonra Hasan Basri Demirbağ Merkez Sağlık Ocağı'nın açılışını yaptı. İşadamı Hasan Basri Demirbağ tarafından yaptırılan Sağlık Ocağı'nda incelemelerde bulunan Akdağ, Sağlık Grup Başkanı Dr. Derya Yakut'tan bilgi aldı. Sağlık Ocağı'ndaki poliklinik odası üzerindeki doktor isimlerinin yazılı olduğu isimlikleri gören Bakan Akdağ, "Hemen kaldırılsın" talimatını verdi. Vatandaşın, istediği doktora muayene olması gerektiğini kaydeden Bakan Akdağ, "Olmaz öyle şey. Her doktora 1 poliklinik açın. İsteyen istediğine muayene olsun" dedi.


Bakan Akdağ, bu arada korumasına talimat vererek "112'yi ara, hasta var de. Bakalım ne kadar aktifler" dedi. Korumanın telefon açmasından sonra ilçeye bağlı 50 kilometre uzaklıktaki Konakyeri Köyü'ne 45 dakikada ulaştı. Akdağ, sağlık ocağındaki incelemeleri sırasında hemşirelerle de sohbet ederek, "Sizlere yeni kıyafet hazırlayacağız. Ne renk olmasını istersiniz?" diye sordu. Hemşirelerin "pembe" cevabına Bakan Akdağ, "Beyaz meleklerdiniz, şimdi de pembe melekler olacaksınız" diye espri yaptı.

İHA
sağlık
bakanı'ndan
erzurum'da
ambulans
testi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir