Medimagazin logo

Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’ne doktor ve ilaç takviyesi

Kuş gribi şüphesiyle büyük yoğunluk yaşanan Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne yeni doktor ve ilaç takviyesi yapıldığı belirtildi.
Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’ne doktor ve ilaç takviyesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kuş gribi şüphesiyle büyük yoğunluk yaşanan Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne yeni doktor ve ilaç takviyesi yapıldığı belirtildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 3 kardeşin hayatını kaybetmesi üzerine, hastaların geldiği Doğubeyazıt İlçesi'nde büyük bir endişe yaşanıyor. Devlet Hastanesi'ne kuş gribi hastalığı şüphesiyle başvuran hasta sayısının artması üzerine ek tedbirler alınıyor. Son olarak Ağrı Devlet Hastanesi'nden gönderilen 1 dahiliye, 1 çocuk ve 1 mikrobiyoloji uzmanının ilçeye gelerek göreve başladığı, hastanedeki uzman doktor sayısının 7'ye, pratisyen doktor sayısının ise 8'e yükseldiği bildirildi. Acil servise yoğun hasta müracaatının yapıldığı Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'ne, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 250 doz kuş gribi ilacının ilçeye ulaştığı öğrenildi.

Bu arada, Doğubeyazıt İlçe Tarım Müdürlüğü önünde kurulan kriz masanın çalışmalarını takip eden Kaymakam Rauf Ulusoy ile 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Tarık Özkut, burada toplanan vatandaşlarla sohbet ederek sakin olmalarını istedi. Halkın kanatlı hayvan eti ve et ürünlerini yememelerini isteyen yetkililer, itlafı gerçekleştirilen kanatlı hayvanların parasının ödeneceğini, hayvanları olan vatandaşların kriz masasına gelerek hayvanlarının sayısını kaydettikten sonra bunu İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine teslim etmesi gerektiğini söyledi. Kanatlı hayvanlarla temas etmemelerini isteyen yetkililer, herhangi bir temasın söz konusu olması halinde ise ellerini bol su ve sabunla yıkamaları gerektiğini anlattı.
İHA
doğubeyazıt
devlet
hastanesi&#8217
ne
doktor
ve
ilaç
takviyesi
Yorum (1)
ahmet tevfik ozan
YEŞERECEK GÖZYAŞI Toprak ağladığında Tohumlar, sevinir!... ahmet tevfik ozan
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir