Medimagazin logo

Kuş Gribi konusunda FAO'dan Türkiye'ye övgü

BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO, Türkiye’de görülen kuş gribine çabuk ve etkin biçimde müdahale edildiğini, bu yüzden Asya’daki gibi büyük bir salgın beklenmediğini açıkladı.
Kuş Gribi konusunda FAO'dan Türkiye'ye övgü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO, Türkiye’de görülen kuş gribine çabuk ve etkin biçimde müdahale edildiğini, bu yüzden Asya’daki gibi büyük bir salgın beklenmediğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO, Türkiye’de görülen kuş gribine, çabuk ve etkin biçimde müdahale edildiğini, bu yüzden Asya’daki gibi, büyük bir salgın beklenmediğini açıkladı.

Örgütün hayvan hastalıklarından sorumlu yetkilisi Samuel Jutzi, New York Times’a verdigi demeçte, hastalığın kuzeyden güneye göç eden kuş sürülerinden kaynaklandığı için, bundan sonra Batı Avrupa’da değil, Afrika’da görüleceğini ileri sürdü.

Jutzi, hastalığın Afrika’da çok kolay yayılacağını ve bu coğrafyalarda denetimin, çok zor olduğunu söyledi.

Öte yandan Romanya hükümeti de bir salgın olasılığına karşı ilaç stoklamaya karar verdi. Romanya Sağlık Bakanlığı, isviçreli ilaç firması Roche’tan 45 bin doz Tamiflu sipariş etti. Romanya Sağlık Bakanı, sipariş edilen ilacın 10 gün içinde ellerine geçeceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü de Romanya’ya 1000 doz Tamiflu hibe edeceğini açıkladı. Türkiye’de ise bakanlıktan bu konuda henüz bir önlem açıklaması gelmedi. İlacın üreticisi Roche da Tamiflu’nin üretimini artırma kararı aldı. Firma yaptığı açıklamada, ilacın üretimini artırdıklarını, ancak üretim sürecinin 12 ay sürmesi nedeniyle henüz sipariş vermeyen ülkelerin beklemek zorunda kalacaklarını duyurdu.

Son günlerde Türkiye’de Tamiflu ve hastalığın tedavisinde kullanılan diğer ilaç olan Relenza’nın satışlarında dikkat çekici bir artış yaşanıyor. Bu ilaçların normalde bağışıklık sistemi zayıflamış, özellikle de yaşlı hastalara, grip hastalığını önleyici olarak verildiğini belirten eczacılar, bilinçsiz kullanım konusunda kamuoyunu uyardı.


NTVMSNBC
kuş
gribi
konusunda
fao'dan
türkiye'ye
övgü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir