Medimagazin logo

Kiralık karneyle soygun

Emekli Sandığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın, antibiyotik kullanımıyla ilgili yaptığı incelemede bazı kişilerin, sağlık karnelerini sayfası 25 YTL’ye kiraya verdiği ortaya çıktı
Kiralık karneyle soygun
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Emekli Sandığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın, antibiyotik kullanımıyla ilgili yaptığı incelemede bazı kişilerin, sağlık karnelerini sayfası 25 YTL’ye kiraya verdiği ortaya çıktı.

Sağlık karnelerini kiralayan çetenin ise bu karneleri anlaştıkları doktorlara antibiyotik yazdırıp, aldıkları ilaçları hastalara piyasa fiyatının altında sattıkları saptandı.

Teftiş Kurulu, bu olay üzerine Türkiye genelindeki tüm antibiyotik kullanımlarını mercek altına aldı. İnceleme halen sürüyor.

TIBBEN MÜMKÜN DEĞİL

Eczanelerden gelen faturalar üzerinde olağan incelemelerini yapan Emekli Sandığı Teftiş Kurulu müfettişleri, Şanlıurfa’dan gönderilen bazı faturaları kuşkulu buldu. Müfettişleri yaptıkları incemelerde, faturalarda, aynı hastaya çok sayıda antibiyotik yazıldığını belirledi. Karnelerin birine Ocak-Temmuz 2005 döneminde 624 adet antibiyotik iğnesi yazıldığı gören müfettişler, Hacettepe Üniversitesi’ne, “Bir hastanın

7 ayda 624 adet antibiyotik kullanıp kullanamayacağını” sordu. Üniversiteden gelen yazıda, “tıbben mümkün değildir” denildi.

Üniversitenin bu uyarısı üzerine müfettişler yedi ayda 624 adet antibiyotik kullandığı öne sürülen Şanlıurfa’daki ‘hasta’ F.A.’nın ifadesini aldı. F.A., “Sağlık karnesini her bir sayfa kullanımı karşılığında 25 YTL karşılığında bir arkadaşına verdiğini ve reçetede yazılı olan ilaçların hiç birisini kendisinin almadığını” söyledi. Müfettişler, F.A.’nın ifadesi üzerine, Şanlıurfa’dan gelen diğer reçeteleri de inceledi. İncelemede, birçok hastaya çok kısa zaman aralıklarında rekor düzeyde antibiyotik iğnesi yazıldığı tespit edildi. Örneğin karnesini kiraya verenlerden M.Ö.’ye iki ayda 349, C.C.’ye üç ayda 458, F.K.’ya bir ayda 572 adet antibiyotik iğnesi yazıldığı belirlendi.

ÖN RAPOR HAZIRLANDI

Antibiyotik skandalının diğer illerde de yapılmış olabileceğini belirten müfettişler, elde ettikleri bulguların ışığında hazırladıkları ön raporu Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü’ne sundu. Ön raporda, incelemenin tüm illerden gelen reçeteler üzerinde yapılması önerildi. Bunun üzerine Türkiye genelindeki tüm eczanelerden gelen antibiyotik faturaların incelenmesine karar verildi. Müfettişler halen, vurgunun boyutlarını araştırıyor.

Akşam
kiralık
karneyle
soygun
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir