Medimagazin logo

Denizli: Sağlık çalışanları artık aslanların önüne yem olarak atılmasın

Denizli'de görevli sağlık çalışanları, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi olayını basın açıklaması yaparak protesto etti
Denizli: Sağlık çalışanları artık aslanların önüne yem olarak atılmasın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Denizli'de görevli sağlık çalışanları, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi olayını basın açıklaması yaparak protesto etti.


Denizli Devlet Hastanesi (DDH) Acil Servisi önünde toplanan sağlık çalışanları, İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kalaycı'nın öldürülmesini protesto ederek saygı duruşunda bulundu.

Sağlık çalışanları adına basın açıklaması yapan Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Halil Mıhçı, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin kalmadığını iddia ederek, "Bugün burada bir tıp büyüğümüz ve meslektaşımız cinayete kurban gitmesini kınıyoruz. Bu olay ne ilk olaydır ne de son olay olacaktır. Biz hekimiz ve hekim olarak görev yapmak istiyoruz. Biz, bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmekle görevliyiz. İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Kalaycı'nın tek suçu vardı, eli taşı altına koymaktı. Kalaycı'nın öldürülmesinden sonra ne oldu? Türkiye bir büyüğünü daha kaybetti. Sağlık çalışanları artık aslanların önüne yem olarak atılmasın" şeklinde konuştu.


Bu tür olayların Denizli Devlet Hastanesi'nde de yaşandığını ileri süren Dr. Halil Mıhçı, "Burada sağlık personelleri ve hekimler can siperane bir şekilde devamlı çalışmaktadır. Hastanemizde gece vakti uyuşturucu kullanan kişiler ve psikopatlar gelip hekim arkadaşlarımızı tehdit etmekte ve şiddet uygulamaktadır. Biz böyle görev yapmaktan korkuyoruz. Hekimlik yapmak istiyoruz biz polis değiliz" dedi.
Doktorların sürekli hastalardan tehdit aldıklarını iddia eden Dr. Mıhçı, "Hastalar kendilerine yeşil reçete yazılmadığı için sürekli hekim arkadaşlarımızı tehdit ediyor. Biz durumdan şikayetçiyiz" diye konuştu.


Okunan basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları, İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesini alkışlarla protesto etti.

İHA
denizli:
sağlık
çalışanları
artık
aslanların
önüne
yem
olarak
atılmasın
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir