Medimagazin logo

Tayyip Erdoğan :Doğu’ya doktor getirip çiviyle çakacak halimiz yok

Başbakan Tayyip Erdoğan, tayini çıktığı halde Doğu bölgelerine gitmeyen doktorlardan yakındı
Tayyip Erdoğan :Doğu’ya doktor getirip çiviyle çakacak halimiz yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Tayyip Erdoğan, tayini çıktığı halde Doğu bölgelerine gitmeyen doktorlardan yakındı.

Hekimlerin bölge insanına hizmet etme yerine istifayı tercih ettiğini söyleyen Erdoğan, tepkisini “Doktor getirip de çiviyle çakacak halimiz yok.” ifadeleriyle dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, beraberindeki bazı bakanlarla dün Siirt Pervari'ye geldi. Kız öğrenciler için inşa edilen pansiyonun açılışını yapan Erdoğan, hükümetin icraatlarını anlattı. Bölgedeki köylere su ve yol götürebilecek ödenek sağladıklarını ifade eden Erdoğan, “Hedefimiz, 2007 sonuna kadar yol ve suyu olmayan köy kalmamasıdır.” dedi. Bu sırada bazı vatandaşlar doktor taleplerini gündeme getirdi. Bunun üzerine sağlık alanındaki sıkıntıları bildiğini kaydeden Erdoğan, doktor açığını kapatmak için yeni formüller aradıklarını bildirdi. Erdoğan, Doğu bölgelerine gitmeyen doktorlara da sitem etti: “Doktor getirip de çiviyle çakacak halimiz yok. Sözleşmeli yasası çıkardık; ancak bu yasa bölgede işlemedi. Tekrar eski yönteme döndük. Mecburi hizmeti getiriyoruz ve bulabildiğimizi öncelikle bu bölgelere tayin kararı aldık. SSK hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneleri birleştirdik. Sonra ‘yeşil kart, SSK, emekli, Bağ-Kur hepsi özel hastanelerden yararlanacak' dedik. Ama bir meslek sahibi buraya gelmeyi kabul etmedikten sonra yapacak bir şey yok. İstifa ediyor, gelmiyor. Zorla yaptırım imkanımız söz konusu değil. Ama bunun arayışı ve gayreti içindeyiz.”

Duble yolların yapımının devam ettiğini de belirten Başbakan Erdoğan, yılların birikimini 3 yıla sığdırmanın mümkün olmadığını söyledi. Ellerinde masallarda anlatıldığı gibi ‘altınlar dolusu hazine' olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Biz borç yüklü bir Hazine devraldık. Borcun faizini ödeyemeyen bir Türkiye vardı. Onu başardık. Artık yatırım yapıyoruz.” diye konuştu.

Erdoğan, Siirt Kurtalan'da yaptırılan bir başka kız yurdunun açılışında da gençlere seslendi. Birlik beraberlik mesajı veren Erdoğan gençlerden etnik ayrımcılığın parçası olmamalarını istedi. Başbakan, sözlerini şöyle tamamladı: “Dünyanın her yerinde, etnik farklılıklar zenginliktir. Her etnik unsur, etnik kimliğiyle anılacaktır. Bu alt kimliktir. Bunu birleştiren ise üst kimliktir. O da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Aksi takdirde bu bir güç haline gelmez, parçalanmayı getirir.”


Seçim isteyenlere ‘aç tavuk’ benzetmesi

Başbakan Tayyip Erdoğan, erken seçim isteyen muhalefete atasözleriyle cevap verdi. Siirt'te AK Parti İl Başkanlığı'nın verdiği iftarda konuşan Erdoğan, 2006 sonbaharında büyük kongreyi gerçekleştireceklerini belirtti. Ardından sözü muhalefetin erken seçim taleplerine getiren Başbakan, bazı atasözleri ile muhalefete yüklendi: "Aç tavuk kendini buğday ambarında zannedermiş. Bazıları '2006'nın sonbaharında seçim var' diyor. Bunlar avara kasnak gibi döner durur. Siz böyle şeylere kafanızı takmayın. Biz yolumuza devam ediyoruz. Öyle seçim meçim yok. Halkımız bize 5 yıl görev verdi, bunu görmezlikten gelirsek hesabını sandıkta sorarlar.”

Zaman
tayyip
erdoğan
:doğu&#8217
ya
doktor
getirip
çiviyle
çakacak
halimiz
yok
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir