Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı, enfeksiyon zirvesi düzenliyor

Sağlık Bakanlığı, hastane enfeksiyonları sebebiyle iki ayda 18 bebeğin hayatını kaybetmesi üzerine “enfeksiyon zirvesi” düzenliyor
Sağlık Bakanlığı, enfeksiyon zirvesi düzenliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, hastane enfeksiyonları sebebiyle iki ayda 18 bebeğin hayatını kaybetmesi üzerine “enfeksiyon zirvesi” düzenliyor.

Bu amaçla Türkiye’deki tüm üniversite hastanelerinin yenidoğan bölüm başkanları toplantıya çağırıldı. Gelecek hafta Ankara’da gerçekleştirilecek toplantıda, benzer vakaların yaşanmaması için neler yapılması gerektiği konuşulacak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, toplantıda bölüm başkanlarına yeni yürürlüğe giren ‘Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği’yle getirilen düzenlemelerin anlatılacağını söyledi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı olmayan hastanelerdeki yenidoğan ünitelerine ne şekilde destek verilmesi gerektiğinin de gündeme getirileceğini belirten Akdağ, “Alınacak kararlarla meselenin daha dikkatli takip edilmesini sağlayacağız.” dedi. Bakan Akdağ, Erciyes Üniversitesi’nde meydana gelen bebek ölümlerinde sorumluların tespiti için soruşturma ekibi görevlendirildiğini açıkladı. Ekibin hazırlayacağı rapor Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) gönderilecek. Sorumluların cezalandırılmasına ilişkin idari tasarruf yetkisi de YÖK’e ait.

Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği dün Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bütün yataklı tedavi kurumlarında enfeksiyon kontrol komitesi kurulacak. Komite tarafından alınan kararlar, tüm personel için bağlayıcı olacak. Komite başkanları, başhekim yardımcısı veya dekan yardımcılarından seçilecek. Komiteler, enfeksiyon kontrolünde en üst karar organı olarak çalışacak. Hastanedeki enfeksiyon riski sürekli kontrol edilecek. Veriler internet aracılığıyla Sağlık Bakanlığı’na gönderilecek.

Öte yandan son zamanlarda yaşanan bebek ölümlerinin gerçek nedenlerini araştırmak üzere İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği tarafından bir komisyon kuruldu. Tıp fakültesi öğretim görevlileri, eğitim hastaneleri eğiticileri ve hemşirelik derneklerinden uzmanların katılımıyla oluşturulan komisyon, hazırlayacağı raporu hükümet, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, YÖK ve tıp fakültelerinin bilgisine sunacak. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Güray Kılıç, sorunun kaynağı araştırıldığında, sağlık personelinin seçimi, istihdamı ve eğitimi konusunun öne çıktığını belirtti.

Zaman
sağlık
bakanlığı
enfeksiyon
zirvesi
düzenliyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir