Medimagazin logo

"Sağlık çalışanları hak ettiğini alamadı"

Türk Sağlık-Sen İzmir Şubesi'nce yapılan basın açıklamasında, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık personelinin 2006 yılında yapılacak maaş zamlarından hak ettiğini alamadığı belirtildi
"Sağlık çalışanları hak ettiğini alamadı"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Sağlık-Sen İzmir Şubesi'nce yapılan basın açıklamasında, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık personelinin 2006 yılında yapılacak maaş zamlarından hak ettiğini alamadığı belirtildi.


İzmir Şubesi binasında bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ifade ettiği gibi sağlık çalışanlarımıza maaşın yüzde 50'si ve yüzde 700'ü gibi oranlarda döner sermaye dağıtan kurumumuz yoktur. Kurumumuza genel bütçeden yeteri kadar kaynak aktarılmadığı için elde ettikleri döner sermaye gelirlerinden yüzde 15'i hazine payı, yüzde 4'ü merkez teşkilat payı, yüzde 50'si kurumun ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılmakta, geri kalan da personele döner sermaye ödemesi için kullanılmaktadır. Biz Sağlık Bakanlığı'nda uygulanan döner sermaye sisteminin bir ek ödeme olmadığını savunarak, bu konuyu yargıya taşıyacağımızı bildiririz" diyerek, her zaman haklarını almak için mücadele edeceklerini söyledi.

İHA
"sağlık
çalışanları
hak
ettiğini
alamadı"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir