Medimagazin logo

Sağlık Bakanı’ndan özel hastanelere: Çürük elmaları birlikte temizleyelim

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık sektöründe hizmet veren özel kuruluşlara destek sözü verirken “Onlar da içlerindeki çürük elmaları temizlesin.” dedi
Sağlık Bakanı’ndan özel hastanelere: Çürük elmaları birlikte temizleyelim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık sektöründe hizmet veren özel kuruluşlara destek sözü verirken “Onlar da içlerindeki çürük elmaları temizlesin.” dedi.

İstanbul’daki hastanelerde denetlemelerde bulunan Bakan Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, özel sağlık kuruluşları hakkında söylediği “Kazları bulduk, tüylerini yolalım havasına girmesinler.” şeklindeki sözlerine açıklık getirdi. Kamunun bürokratik oligarşi konusunda üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ve ciddi bir mücadele başlattığını dile getiren Akdağ, “Çürük elmaları içimizden hep birlikte temizlemeliyiz. Özel sektörümüz de kendi içindeki çürük elmaları temizlemelidir. Özel teşebbüse çok güveniyoruz. Sağlık konusunda önlerini açmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

İstanbul Sağlık İl Müdürlüğü’nde hastane başhekimleri ve diğer bürokratlarla toplantı yapan Bakan Akdağ, “Sağlıkta dönüşüm projesi”ni değerlendirdi. Akdağ, toplantı öncesinde de hastaneleri dolaşarak başhekim ve hastalarla görüştü. SSK’dan devralınan bir hastaneyi gezerken röntgen sırasında bekleyen vatandaşların şikayetleriyle karşılaşan Sağlık Bakanı, hastane başhekimine kuyruğun sebebini sordu. Daha önce hastanede miadı dolmuş bir röntgen cihazı bulunurken bakanlığın yaklaşık bir ay önce 4 adet yeni röntgen cihazı teslim ettiği; ancak cihazları kurmak için Atom Enerjisi Kurumu’ndan izin beklendiği ortaya çıktı. Başhekimin cevabını yeterli bulmayan Akdağ, Sağlık Müdürlüğü’ne hastanede denetim yapılması emrini verdi. İstanbul’daki çalışmalar hakkında bilgi veren Akdağ, “İstanbul’da 217 olan sağlık ocağı sayısını 342’ye, sağlık ocaklarındaki muayane odalarının sayısını 304’ten 1.086’ya çıkardık. 2002 yılında İstanbul’daki sağlık ocaklarında 4,5 milyon defa muayene hizmeti verilmişken, bu sayı 2005’in ilk 6 ayında 6,5 milyona ulaştı. Hastanelerde verilen muayene hizmetleri 2002’de 5 milyon iken 2004 yılı itibarıyla 7,5 milyon oldu.” dedi. Akdağ, yıl sonuna kadar Bağcılar’da 500, Haseki’de de 150 yataklı bir hastanenin açılışını yapacaklarını belirtti.

Bakan Recep Akdağ, bir gazetecinin “Başhekimlerin özel muayenehanelerinin kapatılması konusundaki kanunda ısrarcı mısınız?” sorusu üzerine ise şu cevabı verdi: “Sağlık Bakanlığı hastaneleri içinde yıllık cirosu 100 trilyon lirayı bulan işletmeler var. Başhekimlerimizin tüm mesailerini hastanelerine vermelerini istiyoruz, bu kanunda ısrarcıyız.” Toplam başhekim sayısının 730 olduğuna, bunlardan 400’ünün muayenehanesinin olmadığına dikkat çeken Akdağ, başhekimlerin büyük bir bölümünün kamuda tüm gün çalışmayı seçeceğine inandığını da ifade etti.

Zaman
sağlık
bakanı&#8217
ndan
özel
hastanelere:
çürük
elmaları
birlikte
temizleyelim
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir