Medimagazin logo

Tatvan Devlet Hastanesi bölge hastanesi olma yolunda

Bitlis'in Tatvan İlçe Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Şükrü Acar, yeni kurulacak üniteler sayesinde bölge hastanesi konumuna geleceklerini belirterek, "Artık hastalarımız Tatvan dışına sevk edilmeyecek" dedi
Tatvan Devlet Hastanesi bölge hastanesi olma yolunda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bitlis'in Tatvan İlçe Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Şükrü Acar, yeni kurulacak üniteler sayesinde bölge hastanesi konumuna geleceklerini belirterek, "Artık hastalarımız Tatvan dışına sevk edilmeyecek" dedi.


Dr. Acar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Tatvan Devlet Hastanesi'ne yeni üniteler kuracaklarını belirtti. Acar, ek binanın onarımı tamamlamak üzere olduklarını ifade ederek, "Başta diyaliz ünitesi olmak üzere endoskopi ünitesi kuracağız. Bu ünite Doğu Anadolu Bölgesi'nin hiçbir yerinde yok. İlk defa Tatvan'a getirilecek olan ünitede ilaç düzeyi ve kan gazı düzeyi ölçülebiliyor. Biyokimya ünitesiyle birlikte daha önce 100 yataklı olan hastanenin yatak kapasitesini 150 yatağa çıkaracağız" diye konuştu.


Tomografi, MR ve mamografi cihazlarını almayı düşündüklerini anlatan Acar, yıl sonuna kadar ek binanın hizmete gireceğini ve artık bölge hastanesi olabileceklerini sözlerine ekledi.


İHA
tatvan
devlet
hastanesi
bölge
hastanesi
olma
yolunda
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir