Medimagazin logo

Bakanlık şef ve şef yardımcılığı kadrolarına sınavsız atama yapabilecek

SAĞLIK Bakanlığı'nın, Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) eğitim ve araştırma hastaneleri ile tıpta uzmanlık konusundaki yetkilerini tırpanlayan yasa tasarısı, dün TBMM'de kabul edildi
Bakanlık şef ve şef yardımcılığı kadrolarına sınavsız  atama yapabilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SAĞLIK Bakanlığı'nın, Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) eğitim ve araştırma hastaneleri ile tıpta uzmanlık konusundaki yetkilerini tırpanlayan yasa tasarısı, dün TBMM'de kabul edildi.


Bakanlık, artık eğitim ve araştırma hastanelerindeki klinik şefi ve şef yardımcılığı kadrolarına sınav yapmadan serbestçe profesör ve doçent ataması yapabilecek. Sadece uzman hekimlerde sınavda başarılı olma şartı aranacak.

Sözleşmeliye başhekimlik yolu
YÖK'ün sınav yetkisi de elinden alınırken, yan dal eğitimi alacak uzman hekimler için zorunlu olan asistanlık sınavları da artık bakanlıkça yapılacak. Sözleşmeli personele, başhekim, başhekim yardımcısı ve başhemşirelik yolunu açan düzenleme de Meclis'ten geçti.


Bu arada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı'nın henüz onaylamadığı mecburi hizmet yasasında, 30 Haziran 2005 itibariyle tıp fakültelerinden mezun olanları kapsam dışı bırakacaklarını kaydetti. Akdağ, aynı yönde açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği'yle ilk kez uzlaşmış oldu.

Milliyet
bakanlık
şef
ve
şef
yardımcılığı
kadrolarına
sınavsız
atama
yapabilecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir