Medimagazin logo

Korkudan hastaneye gidemeyen kadına, başhekimden destek

Bursa’da, ameliyat etmek için doktorun kendisinden bıçak parası istediğini belirterek, şikayetçi olan Şaziye Peker’e hastane başhekimi sahip çıktı
Korkudan hastaneye gidemeyen kadına, başhekimden destek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bursa’da, ameliyat etmek için doktorun kendisinden bıçak parası istediğini belirterek, şikayetçi olan Şaziye Peker’e hastane başhekimi sahip çıktı.

Bıçak parası istediği öne sürülen cerrah Süleyman T., geçtiğimiz hafta cezaevine konulurken, hasta Şaziye Peker, “Hastaneye gitmeye korkuyorum.” demişti. Bunun üzerine harekete geçen hastane yönetimi, Peker’in tedavi edileceğini açıkladı. Karaciğerindeki kisti aldırmak için gerekli ameliyatı yapacak doktorun bıçak parası istediğini öne sürdüğü genel cerrahı adalete şikayet eden Şaziye Peker, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’ne yatırıldı. Zaman Gazetesi’nde yer alan ‘Doktora suçüstü yaptırdı, korkudan hastaneye gidemiyor’ haberinin ardından Şaziye Peker’e, cezaevine gönderilen genel cerrah Süleyman T.’nin görev yaptığı Ali Osman Sönmez (AOS) Onkoloji Hastanesi sahip çıktı. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sedat Demir, “Hastanın korkmasını gerektiren bir durum yok, gerekli müdahaleler yapılıp, en fazla önümüzdeki hafta ameliyata alacağız.” dedi.

Başhekim Sedat Demir’in bu açıklaması Şaziye Peker’i rahatlattı. Hastaneye yatırılan Peker, “Çektiğim acılardan sonra aynı hastanede tedavi altına alınmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Halen bazı korkularım var; ama hastane idaresi bana sahip çıkacaklarını söyledi. Allah kimseyi darda bırakmasın. Vatandaşlarımız da bıçak parası konusunda cesur olsunlar, adalet gerekli cezayı veriyor.” diye konuştu.

Onkoloji Hastanesi Başhekimi Sedat Demir, Şaziye Peker’in yatış işlemlerinin tamamlandığını söyledi. Demir, “Şaziye Peker’le özel bir görüşme yaparak korkulacak bir durumun olmadığını anlattım.” dedi. Konunun adliyeye intikal ettiğini belirten Demir, şunları söyledi: “Bir hasta mağdur olduğunu iddia ederek savcılığa müracaat etmiş, gerekli tahkikat başlatılmış. Olayın bu boyutu bizi ilgilendirmiyor. Bizim için önemli olan hastanın sağlığı ve tedavisinin doğru dürüst yapılmasıdır. Adliyeye intikal eden konu hastanın sağlığını etkilemez. Hastanın dosyası yeniden incelendi. Çok büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içerisinde ameliyatını gerçekleştireceğiz. Biz hekim olarak hastanın tedavisi konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Ben kendisiyle görüştüm; ‘Şikayetçi oldum, tedavilerim aksar mı?’ yönünde endişesi mevcut. Gerekli incelemeler yapılmıştır. Hastamız Şaziye Peker’in sahibi bizleriz.”

Şaziye Peker’in annesi Ayten Peker de kızının çektiği acılardan sonra hastanede kontrol altına alınmasını ‘Allah’a şükürler olsun.’ sözleriyle değerlendirdi.

Zaman
korkudan
hastaneye
gidemeyen
kadına
başhekimden
destek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir