Medimagazin logo

Acil Sevis selden sonra tekrar hizmete açıldı

Sel baskını sonucu 50 gündür hizmet veremeyen Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Acil Servisi hasta kabulüne başladı
Acil Sevis selden sonra tekrar hizmete açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sel baskını sonucu 50 gündür hizmet veremeyen Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Acil Servisi hasta kabulüne başladı.


GAZÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, düzenlediği basın toplantısında, 3 kez sel baskınına uğrayan acil servisi 50 gün sonra hizmet verir duruma getirdiklerini söyledi.


Ekinci, "Böylesine bir sel baskınında can kaybının olmaması tek tesellimizdir. Acil serviste tedavi gören hastalarımız boğulabilir ve onlardan kayıplarımız olabilirdi. Personelimiz, bu konuda özveriyle çalışarak, hastalarımızı süratle hastanenin üst katlarına veya başka hastanelere sevkini sağladı. Devletin 3 senede verdiği ödeneği, yarım saat süren yağmur ve sonrasında gelen sel felaketinde kaybettik. Zararımız 4.5 trilyon lira oldu. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bize her türlü desteklerini sağlayan kurumlara teşekkür ederiz" dedi.


Rektör Ekinci, yaşanan sel felaketi sonrasında 1.5 trilyon Maliye Bakanlığı tarafından ek kaynak aktarıldığını ve kaynağın kısa sürede kullanılarak, acil servisi tekrar hizmete açtıklarını belirterek, bundan sonra acil servisin yenilenen alt yapı çalışmalarıyla sel baskınlarına uğramayacağını kaydetti.

Ekinci, sel felaketinde 3 trilyon lira tutarında tıbbi cihazın zarar gördüğünü ve kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, "Bu zararı gidermek ve tıbbi cihazlar almak için kaynak bulmamız gerekiyor. Bu konuda yardımsever iş adamlarımızdan destek bekliyoruz. Hastanemizde bulunan 168 adet tek kişilik odaları hayırsever iş adamlarımıza isimleri verilerek, satmak istiyoruz. Bu konuda duyarlı davranacaklarına inanıyorum" diye konuştu.
Ekinci, Onkoloji Hastanesi'nin de 49 yıllığına üniversiteye kiralandığını belirterek, hastanedeki oda ve yatak sayısını artırmak için çalışmalar yaptıklarını, bugün 330 olan yatak sayısını 2006 yılı sonu itibarıyla 900'e çıkarmayı planladıklarını kaydetti.
İHA
acil
sevis
selden
sonra
tekrar
hizmete
açıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir