Medimagazin logo

Alemdaroğlu ‘görevi ihmal’den hakim karşısında ifade verdi

İstanbul Üniversitesi (İÜ) eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Dr. Ziya Gün İstanbul Üniversitesi'ne Yardım Vakfı'nın harcamalarında gereken özeni göstermediği gerekçesiyle ‘görevi ihmal' suçundan hakkında açılan davada ifade verdi
Alemdaroğlu ‘görevi ihmal’den hakim karşısında ifade verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul Üniversitesi (İÜ) eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Dr. Ziya Gün İstanbul Üniversitesi'ne Yardım Vakfı'nın harcamalarında gereken özeni göstermediği gerekçesiyle ‘görevi ihmal' suçundan hakkında açılan davada ifade verdi.

Alemdaroğlu, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, “1998 yılında rektörlüğe başladığımda vakfın geliri 27 milyar lira idi. Şimdi ise aylık 70 milyar lira geliri bulunmaktadır. Sayemizde bu kadar bağış artışı yapılmıştır.” dedi. İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada Kemal Alemdaroğlu, İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Tankut Centel ile avukatları, şikayetçi olarak da Prof. Celal Erçıkan hazır bulundu. Alemdaroğlu, duruşmada yapılan kimlik tespitinde doktor olduğunu ve ayda 3,4 milyar lira kazandığını söyledi.

Vakfın amacını Göz Klinikleri ve Hukuk Fakültesi'nin tüm mensuplarına destek olmak şeklinde açıklayan Alemdaroğlu, “Vakıf 200 öğrenciye burs vermektedir. Cağaloğlu'nda bulunan taşınmazlara da destek veriyor.” diye konuştu. Alemdaroğlu, vakfın İhale Kanunu'na tabi olmadığını belirterek, harcamalarda hiçbir usulsüzlüğün olmadığını savundu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Nuri Tankut Centel ise “Dekan olmam nedeniyle vakıfta görev yaptım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Biz her türlü özeni gösterdik. Yapılan harcamalarda usulsüzlük ve çıkar yoktur.” şeklinde konuştu. Duruşma, dosya eksikliklerinin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Dr. Ziya Gün İstanbul Üniversitesi'ne Yardım Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı İÜ eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tankut Centel ile Metin Ertürk'ün “görevi ihmal” suçundan 3 aydan 1,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Zaman
alemdaroğlu
&#8216
görevi
ihmal&#8217
den
hakim
karşısında
ifade
verdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir