Medimagazin logo

Hakkari İl Sağlık yeşillendi

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü binası çevresinde yeşillendirme çalışmaları başlatıldı
Hakkari İl Sağlık yeşillendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü binası çevresinde yeşillendirme çalışmaları başlatıldı.

Bugün öğle saatlerinde Ordu Caddesi üzerinde bulunan kurumun bahçesine getirilen ağaç ve süs bitkileri, görevliler tarafından bahçeye dikildi.

Ağaçların ilkini, İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu kazdığı çukura dikti. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dr. İdris Ethemoğlu, kurumlarının bahçesini yeşillendirmek amacıyla ağaç diktiklerini belirterek, ilin en büyük sorunlarından bir tanesinin çevre sorunu olduğunu söyledi.

Herkesin kendi payına düşen görevi yapması halinde çevre sorununun çözüleceğini anlatan Dr. Ethemoğlu, "Halkımızın duyarlı davranarak bahçesine ve çevresine ağaç ve fidan dikmelidir. Eskiden bölgemiz ormanlık alanlarla doluydu. İlimizin hemen hemen her tarafı ormanlıktı. Ancak bu ormanlarımızın halkımız tarafından yok edildi. Vatandaşlarımız kestikleri ağaçları yakacak olarak kullanarak ormanlarımızı yok etti. Oysa ormanlıklar erozyon ve sellerin önüne geçerek olabilecek felaketleri önlüyor. Dikilen her ağaç ve fidan doğal dengeyi koruduğu gibi çevreye oksijende veriyor. Halkımızı çevresine sahip çıkarak ağaç ve fidan dikmesini istiyorum. Bu nedenle bizde çevremizi yeşillendirmek amacıyla kurumumuzun bahçesine çeşitli ağaç türleri ile süs bitkileri dikiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
hakkari
i̇l
sağlık
yeşillendi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir