Medimagazin logo

Wernicke Korsakoff hastası akıl hastanesine yollanacak

Yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Ceza İnfaz Kanunu’nun (CİK) ‘akıl hastalığı’ olan mahkûmların güvenlik tedbirlerini düzenleyen maddeleri, Wernicke Korsakoff hastalarına akıl hastanesi yolunu açtı
Wernicke Korsakoff hastası akıl hastanesine yollanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Ceza İnfaz Kanunu’nun (CİK) ‘akıl hastalığı’ olan mahkûmların güvenlik tedbirlerini düzenleyen maddeleri, Wernicke Korsakoff hastalarına akıl hastanesi yolunu açtı.

İlk olarak, İzmir F Tipi Kırıklar Cezaevi’nde kalan Wernicke Korsakoff hastası Ali Kılınç, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildi.

Avukat Gül Kireç Kaya, 2 Aralık 2002’den 16 Temmuz 2003 tarihine kadar ölüm orucu tutan ve ‘Wernicke Korsakoff’ hastası olan Ali Kılınç’ın ‘akıl hastası olan kişilerin koruma ve tedavi tebdirlerini düzenleyen’ ve bu yıl haziran ayında yürürlüğe giren Ceza İnfaz Kanunu’nun 16-1 ve TCK’nın 57’nci maddesi gereğince akıl hastanesine gönderildiğini vurguladı.


Wernicke Korsakoff hastalığı nedir?

UZUN süreli açlığa bağlı olarak hafıza kaybı ve vücudun hareket kabiliyetini kaybetmesi biçiminde ortaya çıkan Wernicke Korsakoff hastalığı, iki aşamalı bir süreç içeriyor. Wernicke aşamasında hafıza kaybı daha hafif yaşanırken, hastalığın ilerlediği Korsakoff sürecinde daha derin hafıza kayıpları gözleniyor. Wernicke Korsakoff hastaları yaşamlarının bir dönemini tamamen unutabiliyor. Hastalar, 5-6 yaşından sonraki yaşamlarını hatırlamadıkları için hastalık genellikle ‘çocuklaşma’ olarak ortaya çıkıyor.

Hürriyet
wernicke
korsakoff
hastası
akıl
hastanesine
yollanacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir