Medimagazin logo

Hakkâri'ye yine doktor yok

Irak sınırındaki Çukurca ilçesi bir yıldır doktor bekliyor
Hakkâri'ye yine doktor yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Irak sınırındaki Çukurca ilçesi bir yıldır doktor bekliyor.


14 bin nüfuslu ilçenin tek sağlık ocağı var. Ocaktaki hastalara bir yıldır hemşireler hizmet veriyor.
Sağlık Bakanlığı'nca Hakkâri 112 Acil Servis'e 45 günlüğüne geçici olarak atanan 10 doktordan ise sadece Ankara'dan Dr. Mustafa Osmanoğlu geldi.

Çukurca'ya denetlemeye giden Osmanoğlu, sağlık ocağının bahçesine toplanan hastaları muayene etti. 20 gündür Hakkâri'de görev yaptığını belirten Osmanoğlu, "Hakkâri ve ilçelerinde büyük sağlık sorunları yaşanıyor. Çukurca'da doktor olmadığını görünce, bir günlüğüne de olsa oraya gittim" dedi.

Başkan: Kimse çare olmadı
Çukurca Belediye Başkanı AKP'li Yaşar Turan, ilçeye doktor gelmesi için Başbakan başta olmak üzere girişimlerde bulunduğunu, ancak sonuç alamadığını söyledi. Turan şöyle konuştu:

"Çukurca sağlık alanında en sıkıntılı bölge. Bu konuda askerin büyük desteği var. Doktor olmadığı için hastalara askeri doktorlar müdahale ediyor, ancak onlar da reçete yazamadığı için ilaç konusunda sıkıntı yaşanıyor. Halk perişan. Yetkililerden bir an önce buraya en az iki uzman, üç pratisyen doktorun gönderilmesini istiyoruz."

Acil hastaların Çukurca'dan Hakkâri'ye ulaştırılmasında da büyük güçlük yaşanıyor. 70 km.'lik Çukurca-Hakkâri karayolu, çalışmalar nedeniyle sık sık trafiğe kapatılıyor. Hastalar da uzun araç kuyruklarında beklemek zorunda kalıyor.

Radikal
hakkâri'ye
yine
doktor
yok
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir