Medimagazin logo

Meclis’te 3 trilyonluk sahte sağlık faturası

TBMM yönetiminin, milletvekillerinin sağlık harcamalarını denetlemek için başlattığı çalışmaların sonunda, 3 trilyon liralık fatura ‘sahte’ bulunduğu için ödenmedi. Sorumluluğu saptanan 5 eczane, 1 sağlık kuruluşu ve 1 kişi hakkında da ‘sahte reçete ve evrak düzenleme, nitelikli dolandırıcılık, kurumu yanıltarak haksız kazanç elde etme’ suçlarından 7 ayrı dava açıldı
Meclis’te 3 trilyonluk sahte sağlık faturası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM yönetiminin, milletvekillerinin sağlık harcamalarını denetlemek için başlattığı çalışmaların sonunda, 3 trilyon liralık fatura ‘sahte’ bulunduğu için ödenmedi. Sorumluluğu saptanan 5 eczane, 1 sağlık kuruluşu ve 1 kişi hakkında da ‘sahte reçete ve evrak düzenleme, nitelikli dolandırıcılık, kurumu yanıltarak haksız kazanç elde etme’ suçlarından 7 ayrı dava açıldı.

KAŞE VE İMZA SAHTE:

Bunlardan, tedavi ücretini içeren evraktaki mühür, kaşe ve imzaların sahte olduğu gerekçesiyle Mikrotek Tıbbi Malzeme Pazarlama Ticaret Ltd yöneticileri hakkında açılan dava sonuçlandı. Yöneticilere 2 yıl hapis cezası verildi. İnceleme sonucunda, bir sağlık kuruluşunun bir kişiye kestiği 168 milyar 875 milyon liralık faturanın, 101 milyar lirasının şişirildiği ortaya çıktı, sağlık kurumuna sadece 67 milyar liralık bölümü ödendi.

120 KAN GAZI TAHLİLİ:

Ayrı bir incelemede, bir hastaya 120 adet kan gazı tahlili, bir başka hastaya 94 adet glikoz tahlili faturası kesildiği saptandı. Bir sağlık kuruluşu, bir hastanın 266 gün yatarak tedavi gördüğü gerekçesiyle 20 milyar 897 milyon liralık fatura kesti. Yapılan inceleme sonucu hastanın 5 gün hastanede kaldığı ortaya çıktı, faturanın sadece 8 milyar 342 milyon liralık bölümü ödendi. Bir başka inceleme örneğinde ise 25 milyar 252 milyon lira değerindeki bir faturanın, 13 milyar lirasının tetkik niteliği taşıyan işlemler için olduğu ancak ameliyathane kirası şeklinde fatura edildiği belirlendi. Sonuçta 126 bin faturadan 1.130’unun sahte olduğu, TBMM personeli ve vekillerin bilgisi dışında hazırlandığı ortaya çıktı. Yapılan incelemede yönetmelik hükümlerine uygun olmadığı saptanan faturalar ödenmeyince TBMM, 8.9 trilyon lira tasarruf sağladı.

VEKİLLERİN İSMİYLE:

TBMM Genel Sekreterliği yetkilileri, kabarık sağlık faturalarından milletvekilleri ve yakınlarının sorumlu olmadığını belirterek, ‘Milletvekilleri tarafından sahte fatura düzenlenmesi kesinlikle söz konusu değildir’ dediler. Yetkililer, ‘Ortada bir sistem sorunu vardı.

Hürriyet
meclis&#8217
te
3
trilyonluk
sahte
sağlık
faturası
Yorum (1)
Salih YILMAZ
Ülkemizde Bazı değerli bilim insanlarımızın yaptıkları dışında yapılan yayınlar çöp kapsamına girer. En başta tıp fakültelerinde yayın diye yapılanlara bir bakmanızı tavsiye ederim. 5- 10 kişinin adının geçtiği yayınlarda bırakın bilimselliği, komik şeyler sergileniyor. Uyduruk yayınlarla alt alan üsküdarı geçti.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir