Medimagazin logo

Sahte doktorun cezası 6 aydan 5 yıla çıkacak

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı, AKP Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, diploması olmadığı halde hasta muayene edenlere verilen 2-6 aylık hapis cezasının iki yıldan beş yıla kadar artırılabilmesi için yasa teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığına sundu
Sahte doktorun cezası 6 aydan 5 yıla çıkacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı, AKP Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, diploması olmadığı halde hasta muayene edenlere verilen 2-6 aylık hapis cezasının iki yıldan beş yıla kadar artırılabilmesi için yasa teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığına sundu.

Kısa süre önce doktorlara mecburi hizmet getirilmesi, başkasının üreme hücresiyle yapay döllenme yapan doktorlara soybağını bozduğu için hapis cezası verilmesi için de yasa teklifleri hazırlayan Erdöl, bu kez sahte doktorlar için bir çalışma yaptı. Erdöl, 11.4.1928’den bu yana yürürlükte olan Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Yasanın 3 maddesinde değişiklik yapılmasını istedi. Buna göre değişiklik teklifinin bu haliyle yasalaşması durumunda, halen bir aydan altı aya kadar hapis cezası verilebilen sahte doktorlara, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve 1000 güne kadar adli para cezası verilebilecek.

Hürriyet
sahte
doktorun
cezası
6
aydan
5
yıla
çıkacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir