Medimagazin logo

Rektörler yeni üniversiteler için kriterleri YÖK’e bildirdi

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) ile Rektörler Komitesi YÖK binasında yaptığı toplantıda, hükümetin açmaya hazırlandığı yeni üniversiteler ile ilgili kriterleri görüştü
Rektörler yeni üniversiteler için kriterleri YÖK’e bildirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) ile Rektörler Komitesi YÖK binasında yaptığı toplantıda, hükümetin açmaya hazırlandığı yeni üniversiteler ile ilgili kriterleri görüştü.

Rektörlerin önerileri doğrultusunda belirlenecek kriterlerin YÖK Genel Kurulu'nda ele alınacak ve genel kuruldan çıkacak karar hükümete sunulacak. Rektörlerin büyük bölümünün yeni üniversite açılmasına karşı olmadığı kaydedildi. Rektörlerin yeni üniversite açılmasıyla ilgili önerileri şöyle:

İllerdeki ortaöğretim okulları ve öğrenci sayıları göz önünde tutulsun. Öğrencisi çok olan ilden başlanarak sıralama yapılsın. O ildeki öğrencilerin ÖSS'deki başarıları, üniversiteye yerleşme oranları baz alınsın. Yurt imkanları ile fizikî altyapının yeterli olup olmadığına bakılsın. Kurulacak üniversitede teknoloji ağırlıklı bölüm olacaksa o ilin sanayisi göz önünde bulundurulsun. ÜAK toplantısında geçen ay boşalan YÖK üyeliğine ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Şenses seçildi. Şenses'in üyeliği, Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer'in onayından sonra kesinleşecek.
rektörler
yeni
üniversiteler
için
kriterleri
yök&#8217
e
bildirdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir