Medimagazin logo

Rektör Yücel Aşkın tutuklandı

Soruşturmanın açılmasından üç ay sonra çağırıldığı mahkemede önce savcı tarafından ifadesi alınan Prof. Dr. Yücel Aşkın'ı daha sonra tutuklanma talebiyle sevke dildiği 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı
Rektör Yücel Aşkın tutuklandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Soruşturmanın açılmasından üç ay sonra çağırıldığı mahkemede önce savcı tarafından ifadesi alınan Prof. Dr. Aşkın'ı daha sonra tutuklanma talebiyle sevke dildiği 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel Aşkın hakkında ihalede usulsüzlük yaptığı iddasıyla 'çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak' ile 'tehdit ve baskıyla ihlaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla bu sabah saat 09.00'da Van Adliye Sarayı'na geldi.

Arka kapıdan adliyeye giren Aşkın soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ferhan Sarıkaya'ya üç saat süreyle ifade verdi. Savcı, Rektör Yücel Aşkın'ı tutuklanma talebiyle 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Sinan Sivri ise, Prof. Dr. Aşkın hakkında mahkemeye gönderilen dosyayı tam 7.5 saat inceledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın saat 20.30'da mahkeme salonuna alınarak yargılanmasına başlandı. 1 saat 15 dakika süren yargılama sonunda mahkeme, Van Prof.Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasına karar verdi.

Savcının hazırladığı iddianame
Van Cumhuriyet Başsavcısı Sezgin Kanmaz 20 Temmuz'da hazırladığı iddianamesinde, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın, yardımcısı Ayşe Yüksel ile iki rektörlük çalışanı hakkında çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, tehdit ve baskı ile ihaleye fesat karıştırmak suçlarından soruşturma açılmasını talep etmişti.

Evine baskın düzenlenmişti
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Yücel Aşkın'ın evini geçtiğimiz temmuz ayında basan mali polis, Aşkın'ın tarihi eser koleksiyonuna el koymuştu. YÖK, baskını 'dehşet verici' olarak tanımlamıştı.

Polis mahkemeden alınan izinle, rektörün evini 'usulsüzlük yapıldığı iddia edilen bir ihaleyle ilgili olarak' 13 saat didik didik aradı. Ancak ekipler, aramalar sırasında çok sayıda tarihi esere rastladı. Savcılık talimatıyla tarihi eserlere el konuldu.

Arama sırasında Bakü Üniversitesi'nin davetlisi olarak Azerbaycan'a bulunan ve cumartesi günü yurda dönen Rektör Aşkın, koleksiyonu altı yıldır topladığını, eserlerin düzenli olarak müze müdürlüğü ve kültür bakanlığı tarafından denetlendiğini belirtmişti.

(CNN Türk)
rektör
yücel
aşkın
tutuklandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir