Medimagazin logo

Hastaya yanlış kan verildiği iddiası

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doğum yapan bir kadının, başka bir hastaya ait kanın verilmesinden dolayı komaya girdiği iddia edildi.
Hastaya yanlış kan verildiği iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doğum yapan bir kadının, başka bir hastaya ait kanın verilmesinden dolayı komaya girdiği iddia edildi.


Alınan bilgiye göre, 2 çocuk annesi 31 yaşındaki Zeynep Karakaş, kaldırıldığı Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sezeryanla bir kız bebeği dünyaya getirdi. Doğumdan sonra Karakaş'ın kanaması durmayınca 2 ünite kana ihtiyaç duyuldu. Doktorlar Karakaş'ın eşi Şakir Karakaş'ı, kan almak için hastanenin kan bankasına gönderdi. Karakaş, burada kendisine 2 ünite O RH (+) kan yerine, Zekiye Karakuş adlı başka bir hastaya ait 1 ünite A RH (+) kan teslim edildiğini bunu ilk önce anlamadığını iddia etti. Başka hastaya verilmesi gereken kanın, eşi Zeynep Karakaş'a verildiğini, ancak yanlışlığın yanlarında refakatçi olarak bulunan eşinin kız kardeşi tarafından bir süre sonra far edildiğini ve kan verilmesi işleminin durdurulduğunu ileri süren Karakaş, eşinin bu dakikadan sonra komaya girdiğini söyledi.
Eşinin yanlış kan verilmesinden dolayı böbreklerinin çalışmadığını ve diyalize bağlandığını belirten Karakaş, "Verilen yanlış kandan dolayı eşimin böbreklerinde üre oranı yükseldi. Yeşil kartlı hastayız. Eşim Zeynep Karakaş, 0 RH (+) kana sahip olmasına rağmen kendisine Zekiye Karakuş adlı hastaya ait A RH (+) kan yanlışlıkla verildi. Bu hatayı doktorlar değil baldızım fark etti. Doktorlar hatayı fark ettikten sonra kan verilmesini durdurdu. Ancak eşim o dakikadan sonra fenalaştı. 68 kilo olan eşim 3 günde 88 kiloya çıktı. Eşim ömür boyu diyalize bağlı yaşayacak. Bunun hesabını birilerinin vermesi gerekiyor. Eşim hayati tehlikeyi atlattı ama kendisi hatalı kan verilmesinden dolayı böbrek hastası oldu. Sorumlular hakkında davacı olacağım" diye konuştu.
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu ise, hastaya yanlış kan verilmesini doğrulamasına rağmen diyalize bağlanmasının kanamalı hasta olmasından kaynaklandığını söyledi. Prof. Dr. Arpacıoğlu, "Kanamalı hasta olduğundan dolayı aşırı kan kaybı neticesinde böbreklerde geçici fonksiyon bozukluğu oluşmuştur. Hastaya gerekli müdahale yapıldı. Şu anda bütün fonksiyonları yerindedir. Kalıcı hiçbir hastalığı olmayacaktır" dedi.

İHA
hastaya
yanlış
kan
verildiği
iddiası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir