Medimagazin logo

Bursa: Hiçbir gerekçe şiddeti hele hele sağlık ortamındaki şiddeti mazur gösteremez

Bursa Tabip, Diş Hekimleri ve Eczacılar odaları, düzenledikleri ortak basın açıklamasında, İstanbul Tıp Fakültesi otoparkında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesini kınadı
Bursa: Hiçbir gerekçe şiddeti hele hele sağlık ortamındaki şiddeti mazur gösteremez
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bursa Tabip, Diş Hekimleri ve Eczacılar odaları, düzenledikleri ortak basın açıklamasında, İstanbul Tıp Fakültesi otoparkında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesini kınadı.


Bursa Devlet Hastanesi'nde Tabip, Diş Hekimleri ve Eczacı odaları adına ortak basın açıklamasını Bursa Tabip Odası Başkanı Murat Ünal yaptı. Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın uğradığı hunharca saldırının sebebinin halen bilinmediğini belirten Ünal, "Şiddetin insanlık alemi için en büyük tehdit olduğu bir dönem yaşıyoruz. Varoluş sebebi, sağlığın korunup geliştirilmesi olan bir meslek grubu olarak şiddetin ortadan kaldırılması için çaba sarf ediyoruz. Mesleki faaliyet alanımız şiddetten mutlak arındırılmış bir alandır. Bu yüzdendir ki binlerce yıllık insanlık tarihinde hekimler ve sağlıkçılar her türlü şiddet ortamında dahi dokunulmazdır. Eğer şiddet bu dokunulmaz alanı da sirayet etmişse, toplum olmanın, birlikte yaşamanın en temel değerleri büyük bir tehlike altındadır. Sadece bugünümüz değil, geleceğimizin de temel dayanakları yok olmaktadır. Hiçbir gerekçe şiddeti hele hele sağlık ortamındaki şiddeti mazur gösteremez" dedi.


Sağlıkta dönüşümün ardından sorunların hızla arttığını ifade eden Ünal, "Sağlık hizmetlerinde sorunların eskisinden de daha kötü olarak sürmesinden dolayı hastalardaki gerginlik tepki ve patlama noktasına ulaşmıştır. Sorunları çözme becerisi gösteremeyen Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarını sürekli suçlamış ve onları hedef haline getirmiştir. Ekonomik ve toplumsal açıdan büyük sorunlar yaşayan toplum, gelecekten beklentilerini kaybetme noktasında, gerilimlerini kendilerine hedef olarak gösterilen kurum ve kişilere yöneltmektedir" diye konuştu.


Kalaycı'nın ailesine başsağlığı dileklerinde bulunun Ünal, sözlerine şöyle devam etti.
"Sosyal devlet, toplum olma vasıflarının zayıfladığı, ortak hukukun ortadan kalktığı tüm toplumun bir şiddet sarmalına sokulmaya çalışıldığı, iktidarlar tarafından hekimler ve sağlık çalışanlarına yönelik sevgisiz, emeğe saygısız tutumların arttığı böyle bir ortam, biz hekimlerin can güvenliğinin ortadan kaldırılmasından öte, 70 milyonun sağlık hakkına zarar vermekte, toplumun çözülüşünü hızlandırmaktadır. Bütün yaşamını hastaların sağlığına adamış örnek bir bilim insanının katillerinin bir an önce yakalanıp adalet önüne çıkartılmasını talep ediyoruz. Ancak, meslek ortamımızı da içine alan bu şiddet girdabına karşı insani değerlerimizi yitirmeyeceğimizi ve yitirttirmeyeceğimizi bütün meslektaşlarımızla, hastalarımızla, bütün toplumla da paylaşmak istiyoruz."


Bursa Diş Hekimleri Odası Başkanı Metin Bozkurt ise yaptığı yazılı açıklamada, "Külhanbey tavırlı yöneticilerin beceriksizliklerini ve yetersizliklerini örtmek için aydınları suçlayarak hedef göstermelerinden güç alan eşkiya, bu kez İstanbul Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Göksel Kalaycı'yı katletti. Kalaycı hocanın ölümünden tetikçileriyle birlikte tarikat, siyaset, ticaret, mafya dörtlüsünün sürdüğü sömürü düzeninin sorumlu olduğuna inanıyoruz. Tüm sağlık çalışanları ve ulusumuzun başı sağ olsun" dedi.


İHA
bursa:
hiçbir
gerekçe
şiddeti
hele
hele
sağlık
ortamındaki
şiddeti
mazur
gösteremez
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir