Medimagazin logo

Fatma Ebe her köye lazım

Fatma Aslan dört ay önce atandığı Yüksekova'nın Yoncalık köyünde mucize yarattı. Oral Çalışlar'ın Başbakan'a Fatma Ebe'nin öyküsünü anlatmasının ardından köye yardım yağdı
Fatma Ebe her köye lazım
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Fatma Aslan dört ay önce atandığı Yüksekova'nın Yoncalık köyünde mucize yarattı. Oral Çalışlar'ın Başbakan'a Fatma Ebe'nin öyküsünü anlatmasının ardından köye yardım yağdı.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yoncalık köyüne 4 ay önce atanan 24 yaşındaki İzmirli ebe Fatma Aslan, köyün kaderini değiştirdi. Köye 22 yıl önce yaptırılan ve ebe gönderilmediği için köylüler tarafından ahır olarak kullanılan sağlık evini onaran Fatma Ebe, sorumlu olduğu çevredeki 5 köye traktörle ulaştı, yüzlerce çocuğun aşısını yaptı ve gebe kadınları takibe aldı.

İlçeden getirdiği çocuk aşıları bozulunca gidip kendi maaşıyla buzdolabı satın aldı. Fatma Ebe kısa sürede köylülerin sevgilisi haline gelirken kaderde yaptıklarına karşılık ona bir sürpriz hazırladı.

Başbakan Fatma Ebe'nin öyküsünü düşünürlerle biraraya geldiği toplantıda Cumhuriyet yazarı Oral Çalışlar'dan öğrendi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül Fatma Aslan'ı toplantı sırasında aradı ve tüm sıkıntılarının çözüme kavuşturulacağı sözü verdi.

YARDIM YAĞDI

Olay ikinci gün gazete ve televizyonlara da yansıyınca Türkiye'nin her tarafından Fatma Ebe'ye teşekkür mektupları, telefonlar ve köye yardımlar yağdı. Yoncalık köyünün makus talihi de Fatma Ebe sayesinde birdenbire değişti.

Sabah
fatma
ebe
her
köye
lazım
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir