Medimagazin logo

Diyarbakır'da lösemi hastanesi kuruluyor

Diyarbakır'da yaptırılacak olan "Lösemili Çocuklar Kenti" adlı kan kanseri tedavi merkezi için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Başkanı Üstün Ezer, yılda 150 bin kişinin kanser hastalığına yakalandığını belirterek, bu hastanenin Diyarbakır'a gerekli olduğunu söyledi
Diyarbakır'da lösemi hastanesi kuruluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Diyarbakır'da yaptırılacak olan "Lösemili Çocuklar Kenti" adlı kan kanseri tedavi merkezi için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Başkanı Üstün Ezer, yılda 150 bin kişinin kanser hastalığına yakalandığını belirterek, bu hastanenin Diyarbakır'a gerekli olduğunu söyledi.


LÖSEV tarafından Diyarbakır'a yaptırılacak olan "Lösemili Çocuklar Kenti"nin tanıtım toplantısı, Diyarbakır Class Otel'de yapıldı. Toplantıya Vali Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile alt kademe belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kutbettin Arzu ve Sağlık İl Müdürü Namık Kemal Kubat katıldı.


Toplantıda konuşan Vali Efkan Ala ise, lösemili çocuklarla bizzat biraraya geldiğini belirterek, "Lösemili çocuklarla ilk defa ciddi anlamda Batman'da tanıştım ve onlarla birkaç kez biraraya gelme fırsatı buldum. Onların hayatı nasıl geçirdiğini, bizzat tanıklık ederek, gördüm. Bu hastanenin bu ilde yapılmasını arzu ettim ve arazi tahsisi konusunda size güvenerek kabul ettim. Önemli olan bir işin başlaması ve teorik anlamda devam etmesidir. Biz görüyoruz ki, Başkanımız ve İl Genel Meclisi üyeleri, 58 dönüm arazi tahsis etmişler. Neden bu yatırımın burada yapılması gerektiğini anlattınız ve ben de aslında bunu düşündüm ve 'Bunu neden daha önce yapmadık, bu çocuklara daha önce neden bu imkanları sunmadık?' diye düşündüm. Çözümde ve katkıda bulunmaya başladığımız zaman işin kolay olduğunu gördük. Eldeki imkanları sunduğunuz zaman o önemli sorun ortadan kalkıyor ve bir de bakmışsın ki ortaya dev bir yapı çıkmış. Bu projenin hayali bile güzel ve biz bu projeyi Dicle Nehri kenarında yapacağız" dedi.


LÖSEV Başkanı Üstün Ezer, kanserli ve lösemili çocuklara yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Ülkemizde lösemi hastalığı çok önemli bir boyutta. Her yıl 150 bin kişi, kanser hastalığına yakalanıyor. Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, son 10 yılda 1 milyon kişi kanser hastalığından öldü. Son yıllarda kanserden ileri gelen ölüm vakaları çok büyük artış gösterdi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan bir açıklamada, 2020 yılına kadar kanser hastalığının yüzde 60 oranında artacağı belirtildi. Dünyada ölümler ve hastalıklar arasında kanser hastalığı birinci sıraya çıktı. Biz LÖSEV olarak Türkiye'de çok büyük projelere imza atan, Türkiye'nin her köşesindeki binlerce çocuğa yardım eden ve Ankara'da açtığımız hastanede 5 yıldır yüzlerce çocuğa ücretsiz hizmet veren bir vakıfız. Biz belki dünyada ilk kez yapılabilecek bir projeyi meydana getirdik. Hiçbir yerden kopya almadık, hiçbir yerden yardım almadık. Kendi kendimize bütün alt yapıların ve bütün zorlukların yerine getirildiği bir kompleksi, Türkiye'ye kazandırmak istedik. Biz bu kompleksin adını 'Lösemili Çocuklar Kenti' koyduk" diye konuştu.


Projenin 2 yıl içinde hayata geçirileceğini belirten LÖSEV Başkanı Ezer, "Lösemili Çocuklar Kenti', gerçekten bir kent içerisinde, bir kampüs havası içerisinde olacak. Biz, 'Bu projeyi Ankara'da yapalım' diye başlarken, çok büyük bir tesadüf, çaba, özveri ve katkılarla Diyarbakır'da yapmaya karar verdik. Yapacağımız hastane 50 ile 100 yatak arasında olacak ve içerisinde apart otel, aynı zamanda oyun alanları, ziyaretçiler için konaklama, sportif alanlar, organik tarım için alanlar, alış veriş merkezi ve en önemlisi de kan bankası olacak. Bu projemiz, 2 yıl içerisinde bitirilecek ve hayata geçecek" şeklinde konuştu.


Büyükşehir Belediyesi tarafından 58 dönümlük bir arazinin tahsis edildiği ve yeterli gelmemesi durumunda başka bir arazinin de verilebileceği öğrenildi.

İHA
diyarbakır'da
lösemi
hastanesi
kuruluyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir